Nač chodit do cukrárny, když mají slovenské celebrity šikovné ručičky a cukroví si umí upéct i samy. Nejraději jsou, když začnou klepat svátky na dveře a mohou se pustit do práce. Velkými pomocníky jsou pak ratolesti, ať už malé nebo velké, je to jedno. Na každoroční pečení se totiž vždy velmi těší.

„Takže máme napečeno jako pro celou armádu. Ozdobení vánočního stromečku i s pečením považuji za nejdůležitější během svátků. Hlavně, aby byl klid, vždy to nějak dopadne," řekla Novému Času zpěvačka Dara Rolins.

Fotogalerie
4 fotografie

Další slovenská zpěvačka Patrícia Vitteková se drží hesla, nejlépe se peče, když je pro koho. "Peču ráda, ve Francii jsem se něčemu přiučila. Tam máte přímo v obchodech i kurzy, co můžete denně absolvovat přímo v obchodě, tam jsem se naučila, že raději péct malinké a více druhů. Ale také jsem posbírala i recepty. Nejvíce jich mám od své maminky, která peče každou neděli a maminky manželova kamaráda a spoluhráče z Chorvatska," prozradila Novému Času Patrícia.

Patrícia také prozradila, že děti se vždy na pečení velmi těší: "Odmalička mně i mé mámě asistují v kuchyni, jsou zvyklé a berou to jako zábavu. Ve francouzské školce mají dokonce pečení jako předmět od 3 let. Máme proto doma všechny mini formy, válečky a ozdoby," dodala s úsměvem.