Kromě práce se Jobs věnoval také Chrisann Brennan, která 17. května 1978 porodila jeho první dítě – dceru Lisu. I přesto, že jméno pro holčičku vybírali ještě oba společně, Jobs ani s Chrisann, ani s Lisou nechtěl mít nic společného a pár dnů po narození dcery se vrátil zpět k práci do Applu. Chrisann se proto s dítětem odstěhovala do malého rozbitého domku v zahradě a žila ze sociálních dávek. Nakonec okres San Mateo, kde bydlela, vyzval Jobse, aby přiznal otcovství.

Jobsovi právníci ale chtěli u soudu dokázat, že Brennan udržovala poměr i s jinými muži. „Chystal se mě tahat s malým dítětem po soudech a snažil se dokázat, že jsem děvka a že otcem toho dítěte může být kdokoli,“ dodala Brennan. Jobs však v té době začal mít pochybnosti: „Nebyl jsem si jistý, že je to moje dítě, protože jsem určitě věděl, že nejsem jediný, s kým spala.“ Rok poté, co se Lisa narodila, Jobs souhlasil, že na zkoušku otcovství půjde. Výsledky vyšly pozitivně.

Je velmi zajímavé, že Jobs zplodil dítě ve stejném věku jako jeho biologický otec a opustil ho stejně, jako rodiče opustili jeho. „Udělal jsem hodně věcí, na něž nejsem pyšný, jako když jsem přivedl svou přítelkyni ve třiadvaceti letech do jiného stavu, ani jak jsem se s tím potom vypořádal,“ přiznal později Jobs. „Kéž bych se tehdy zachoval jinak. Ale nedokázal jsem si představit sám sebe jako otce a nechtěl jsem tomu čelit,“ vysvětlil.