Kromě slavnostního otevření restaurace Pierre Richard představí své zbrusu nové víno a jako předseda poroty se zúčastní degustační akce „Koncert vín a delikates“. V úterý v 19:00 hodin se pak Pierre Richard setká i s veřejností na autogramiádě v Café Rozmar.

Restaurace Mon Rouge Pif v pražské Dalimilově ulici nese jméno po prvním víně z roku 1989, které Pierre Richard vyrobil na svém vinařství Château bel Evêque. Pierre Richard dodává do restaurace i svá další vína a je jejím oficiálním patronem. Poté, co restauraci slavnostně otevře, nabídne hostům večeři podle svých receptů a při řízené degustaci představí i své zbrusu nové víno.

„Své menu navrhnul Pierre Richard tak, aby se co nejlépe hodilo k jeho vínům, a po večeři pak sám povede řízenou degustaci, během níž nabídne hostům k ochutnání také nové Noces d´Argent, které ještě nikdo neměl možnost okusit ,“ upřesňuje dovozce Richardových vín Martin Kopecký.

Před pětadvaceti lety, v roce 1986, totiž Pierre Richard naplno propadl vinařství, když koupil usedlost v panství Evêque u Středozemního moře ve vinařském regionu Languedoc, Corbieres, a zrenovoval na něm původní vinice. Své víno věnuje právě této své lásce.

Fotogalerie
4 fotografie