PRVNÍ LÁSKA: JANE ASHER (65)

Roli první osudové krásky Paulova života sehrála anglická herečka Jane Asher (65). Poznali se v roce 1963, když Jane dělala v londýnské Royal Albert Hall tehdy jako moderátorka show Juke Box Jury rozhovor se slavnými Beatles. Přeskočila jiskra a byl z toho pětiletý vztah.

Paul podle mnohých svědectví nebyl krásné herečce zrovna věrným partnerem a především během četných turné Beatles byl vůči milostným nabídkám fanynek velmi vstřícný. Přesto v prosinci 1967 oznámil pár zasnoubení. O pár měsíců později ale Paul opět neudržel hormony na uzdě a podlehl americké sexbombě Francie Schwartz. A s Franny, jak jí Paul říkal, ho nešťastná Jane nachytala v jejich domě v posteli. V červenci oznámila herečka definitivní konec vztahu.

PRVNÍ MANŽELKA: LINDA EASTMAN (†57)

S charismatickou americkou fotografkou Lindou Eastman se Paul seznámil v roce 1967, když ještě chodil s Jane Asher. Prožil si ještě pár románků, ale nakonec zcela propadl kouzlu půvabné Američanky. Paul se konečně zamiloval.

Dne 12. března 1969 se Paul a Linda vzali. Hudebník adoptoval Lindinu dceru z prvního manželství Heather a spolu pak měli tři děti – Mary Annu, Stellu Ninu a Jamese Louise. Oba manželé vždy tvrdili, že kromě devíti dní, kdy byl McCartney v roce 1980 v japonském vězení za držení marihuany, byli každý den spolu! O to bolestnější bylo rozloučení manželů v roce 1998. Linda zemřela na rakovinu prsu.

DRUHÁ MANŽELKA: HEATHER MILLS (43)

Až bude jednou sir James Paul McCartney bilancovat, zaškrtne si na straně kladů u manželství s modelkou Heather Mills asi jen jejich společnou dceru Beatrice Milly (8). Jinak je to všechno účetně »má dáti« nebo »dal«. Když se v květnu 2008 rozváděli, ztenčilo se konto slavného Brouka o téměř 800 milionů korun v přepočtu.

S krásnou Heather se Paul seznámil na jedné charitativní akci. Charitě se modelka začala věnovat po nehodě, při které přišla v roce 1993 o levou nohu pod kolenem. V Londýně ji tehdy srazila policejní motorka. Manželství bylo hodně divoké, stejně jako rozvodové tahanice, které trvaly dva roky. Heather tvrdila, že ji Paul mlátil, užíval drogy a v opilosti jí bral protézu. On jí zase předhazoval milostné avantýry.

TŘETÍ MANŽELKA: NANCY SHEVELL (51)

Bohatou americkou podnikatelku Nancy Shevell si vzal hudebník po čtyřleté známosti. Nancy je dcerou majitele přepravní společnosti z New Jersey s ročním obratem kolem 400 milionů dolarů (asi 7,3 miliardy korun). Z předchozího manželství má 19letého syna.

Paul se s Nancy sblížil v roce 2007, uprostřed těžkých rozvodových bojů s Heather. Není divu, že pak se třetím sňatkem otálel. Nakonec ale atraktivní Nancy podlehl. Paul sice sám není s odhadovaným majetkem kolem 30 miliard korun žádný chudák, ale přece jen… Do krásné, a ještě k tomu bohaté ženy se zamilovává tak snadno…

Fotogalerie
13 fotografií