Cheney se ke všem činům přiznal. Z jeho tvrzení i důkazů je zřejmé, že na fotkách nechtěl nijak vydělat, spíš se snažil dostat se svým idolům blíž. Přiklánějí se k tomu i úřady. Nejdřív to prý dělal jen ze zvědavosti, ale potom se prý jeho bádání po pikantnostech změnilo v závislost.

"Vím, že šlo asi o nejhorší druh stalkingu, jaký kdo může zažít, a omlouvám se," vyjádřil Cheney lítost svým obětem. Byl obviněn z 26 případů krádeže identity, neoprávněného přístupu k chráněným počítačům a odposlechů. Mezi oběťmi stalkingu byla například herečka Mila Kunis (28) nebo zpěvačka Christina Aquilera (30). Nejhůř ale dopadla herečka Scarlett Johansson. Fotografie, na které je krásná blondýna nahá, obletěla svět.

FBI na tiskové konferenci ukázala, jak se Cheney naboural do účtů více jak padesáti hvězd, z nichž většina chce zůstat v anonymitě, v šesti krocích. "Pomohlo to ventilovat zprávu, že kyber-hacking je skutečnou hrozbou," říká státní návladní Andre Birotte. Vyšetřovatelé doufají, že si od nynějška celebrity dají větší pozor na soukromí a k zabezpečení svých účtů začnou používat silnější, hůře napadnutelná hesla.

Fotogalerie
6 fotografií