Muž na fotografii má dobový účes, ale jinak vypadá opravdu jako Travolta v období natočení muzikálu Pomáda. Ten ale vznikl v roce 1978, o skoro 120 let později.

„Zajímám se o fotografii celé roky, ale s ničím takovým jsem se ještě nesetkal. Když se podíváte do očí toho muže, jasně uvidíte, co mám na mysli. Věřím, že jde o fotografii velmi mladého Johna Travolty, která vznikla kolem roku 1860. Je jediná svého druhu,“ prohlásil prodejce na aukční stránce. „Nebyla jakkoliv změněna, nebylo s ní manipulováno ani nebyla upravována. Je to pravý snímek, jako tomu bylo před téměř 150 lety,“ dodal.

Fotogalerie
5 fotografií

Dvojníka z minulosti má i Cage

Snímek »reinkarnovaného« Travolty jde do prodeje až nápadně brzy poté, co se na stejné aukci objevila fotografie muže z roku 1870, který až na knírek vypadá k nerozeznání od Nicolase Cage (47). Že by hollywoodské legendy opravdu nestárly?

Snímek Cageova dvojníka pochází z období kolem roku 1870, deset let poté, co vznikla fotka muže, jenž jako by vypadl z oka Travoltovi. Že by jen náhoda, nebo tito herci opravdu mají nadpřirozené schopnosti a své největší role hrají mimo stříbrné plátno?