Maria okamžitě po nehodě zavolala záchranku a nekontrolovatelně křičela: "Je to můj syn. Nemůže dýchat, ani se hýbat." Poté co se ji podařilo dispečerovi trochu uklidnit pokračovala. "Šlo o nehodu při surfování. Nemůže se hnout. Nejspíš to budou zlomená žebra. Má problémy s dýcháním. Je to můj třináctiletý syn," křičela páté přes deváté. Na lince se jí pak zeptali na další informace o jeho stavu. "Je při vědomí, ale má problémy s dýcháním." Poté už přijela i pobřežní hlídka a nedlouho po nich i záchranka.

Christopherův otec, slavný herec a bývalý guvernér státu Kalifornie Arnold Schwarzenegger okamžitě spěchal do nemocnice. Maria, která v nemocnic i spí, jistě uvítala jeho blízkost. Přestože se pár momentálně rozvádí, aspoň v této těžké chvíli zakopal válečnou sekyru.

"Chceme velmi poděkovat všem lékařům, záchranářům i sestrám, kteří se postarali o našeho syna," vydal Schwarzenegger oficiální prohlášení. "Je to odvážný chlapec a věříme v úplné uzdravení, přestože to byl děsivý týden," dodal.

Za svého bratra se modlí i jeho sourozenci. Na Twitteru neustále děkují všem za empatii a prosí každého, aby se za Christophera modlili. "Děkuji všem, kdo se modlí za mého malého brášku. Je silný malý muž a daří se mu lépe. Modlete se za něj dál, prosím," napsala jeho sestra Katherine (21) na svůj profil.

Fotogalerie
13 fotografií