Pár se rozešel kvůli rozdílnému pohledu na život, Modrovský si chtěl užívat, bavit se a Adela už pomýšlela na usazení a založení rodiny. Modrovský se tak raději před třemi týdny rozhodl vztah ukončit.

Banášové se o celé situaci mluví i po několika týdnech velmi těžce. "Je to pravda. Nemám k tomu co víc říct," řekla Adéla, která na otázku, zda je důvodem rozpadu nevěra, odpověděla stručně. "Důvod nebudu řešit. Moje vyjádření je - rozešli jsme se v dobrém. Není v tom třetí osoba. Jsme kamarádi. To, co řekl Peťo, to platí. Je zbytečné hledat senzace," dodala a připustila, že pravým důvodem rozchodu byla rozdílnost povah, jiný pohled na život a jiný styl života. "Je to přesně tak. Odešli mi dva roky života a nebudu řešit nějakou absurdní nevěru," dodala Banášová.

To, že právě Modrovský bude ten, který se rozhodne pustit Adélu k vodě, netušil zřejmě nikdo, ani moderátorka. Rozchod jako první potvrdil tanečník. "Rozešli jsme se před třemi týdny, ale v dobrém. Nyní je to ale divoké," řekl Novému Času Modrovský. "Rozchod byl emotivní, ale ne afektivní. Když je rozchod, tak bývá i pláč," dodal Peter, který nechtěl sdělit důvody rozchodu a překvapivě dodal: "Třetí osoba v tom nebyla. Nechci se však k tomu vyjadřovat."

 

Okolnosti vztahu nepřály

Vztah Modrovského a Banášové byl podle okolí od počátku odsouzen k zániku. Náročné pracovní tempo a jiné zájmy se nedařily dvojici skloubit. "On se rád bavil, neřešil to, zda jde ona ráno do práce. Bavilo ji to, byl to zábavný a bouřlivý vztah, stále spolu někam chodili, i když hodně pracovala, ale pak se to dalo už těžko zvládat. Vyjadřovala se o dětech, o svatbě, on se debatám o tom vyhýbal," řekl blízký přítel dvojice.

Adela byla ta, která se snažila Petrovi vyjít vstříc a přizpůsobit se, zřejmě se jí to stalo osudným. "Dokud on spal, ona pracovala a naopak. Je z rozchodu smutná, těžko se z toho vzpamatovává. Nečekala to a není jí to jedno. S Petrem plánovala budoucnost," dodal blízký přítel dvojice.