V pubertě si Chaz Bono zažil to pravé peklo. Žil v těle, které nenáviděl. Nemohl si zvyknout, že již nemá atletickou postavu, a nechtěl přijmout své nové dámské křivky. "Bylo to pro mě děsivé, najednou se mé tělo chovalo jinak, než jak jsem se cítil." Po dalších několika letech poznal, že není homosexuál, ale že je uvězněný v cizím těle.

Učil se komunikovat jako chlap

Rozhodl se tedy pro změnu. V dokumentu Becoming Chaz se svěřil se vším, co ho provázelo. Razantní změna neovlivnila jen jeho samotného, ale i jeho přítelkyni Jennifer Eliu, se kterou žil ještě jako dívka. "Museli jsme se znovu naučit spolu komunikovat. Když jsem totiž něco řekl mužským hlasem, mělo to pro ni najednou úplně jiný význam než předtím," řekl Chaz.

Cher to zvládla

U Oprah samozřejmě přišlo na přetřes, jak na změnu reagovala i jeho matka, slavná zpěvačka, Cher (64). "Vzala to až neuvěřitelně v klidu. Až když se mi začal měnit hlas, tak to na ni pořádně dolehlo. Asi nejhorší pro ni bylo to, že se s tím potřebovala nějak vyrovnat, ale média ji pořád propírala. Lidé zapomínali, že je také rodič," přiznal Bono.

Fotogalerie
6 fotografií

Mají Brad s Angelinou stejný problém?

Nyní chce Chaz Bono pomáhat lidem se stejným osudem. Rád by si prý promluvil se slavným hollywoodským párem Bradem Pittem (47) a Angelinou Jolie (35) o jejich dceři Shiloh (5). "Ráda se obléká jako chlapec, museli jsme ji i nechat ostříhat nakrátko. Myslí si, že je stejná jako její bratři," řekla Angelina o své dceři v srpnu ve Vanity Fair. "Chtěl bych s nimi mluvit, aby aspoň veděli, že když bude potřeba, jsme ochotni pomoci," řekl Chaz na adresu slavného páru. Láska rodiny je pro transsexuály to nejdůležitější, ale ne vždy se jí dostává. "Znám rodiče, který se svými dětmi poté nedokázali promluvit. Já jsem naštěstí o lásce své matky nemusel pochybovat," zakončil Chaz rozhovor u Oprah Winfrey.