Před devíti lety zemřel na předávkování zpěvák kapely Layne Staley. "Nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o násilný čin," řekl policejní mluvčí. Policie nalezla Starrovo tělo v domě v Salt Lake City po telefonickém oznámení. Starr před dvěma lety v televizním pořadu Celebrity Rehab přiznal, že se potýká s drogovou závislostí. Zda za jeho smrt mohou skutečně narkotika, objasní toxikologické testy.

Kapela se se Starrem rozloučila krátce poté, co v roce 1992 vydala průlomové album Dirt. Písničky z této desky obsahovaly drogovou tematiku. V roce 1994 strávil Starr 90 dní v texaském vězení za krádež zavazadla na houstonském letišti. Před třemi týdny byl zatčen v Salt Lake City na základě starších drogových deliktů a za nelegální přechovávání léků na předpis.

Členové kapely, kytarista Jerry Cantrell a bubeník Sean Kinney, v prohlášení uvedli, že nad ztrátou přítele truchlí. Rovněž požádali o respektování soukromí. Alice in Chains se po odmlce dala znovu dohromady v roce 2005, za mikrofon se tehdy postavil William DuVall. Čeští fanoušci mohli navštívit například v roce 2006 jejich koncert ve Zlíně nebo o tři roky později v pražské Lucerně.