Když bylo Rihanně 14, opustila ji a jejího otce matka. Dnes úspěšná zpěvačka tak byla odkázána jen na Ronalda, který byl drogově závislý na cracku. S otcem prodávala na ulicích šaty.

„Prodávala věci na druhé straně ulice, než já. Nabízela klobouky, pásky a šátky,“ vzpomíná Ronald. „Někdy si dokonce koupila sladkosti, zabalila je a prodávala kamarádům v balíčku se ziskem,“ dodává. Rihannin otec se rozhodl s drogami skončit, když ho jeho dcera viděla brát. Podle svých slov je nyní muž, který stále prodává oblečení z kufru vlastního auta, čistý.

Život jí změnila pěvecká soutěž

 

Zásadní změna v životě Rihanny přišla, když jí bylo 15 let. Zúčastnila se talentové pěvecké soutěže. „Byla nejmladší dívkou v soutěži, a i když bylo ostatním 17, ona vyhrála,“ říká hrdě otec. Poté podepsala smlouvu s americkým producentem Evanem Rogersem.

Spolupráce s ním neměla velký ohlas, ale brzy si barbadoské rodačky všiml i slavný rapper Jay-Z. Právě díky němu Rihanna nazpívala v roce 2007 megahit Umbrella a její kariéra nabrala závratných otáček. Zpěvaččin životní příběh tak připomíná pohádku. Její současné jmění se odhaduje na 4,14 miliardy korun.