„Budeme na Vánoce spolu, celá rodina. Svátky strávíme v centru paraplegiků ve Švýcarsku,“ popsal, jak budou trávit vánoční svátky, otec Samuela.

Christoph Koch popsal synův stav jako stabilizovaný. „Musíme být trpěliví, než budeme moci říci nějaký závěr. Jsme rádi, že je jeho stav stabilizovaný,“ uvedl Koch v prohlášení pro média.

Také vyřídil slova díků od svého syna Samuela, který stále zůstává v péči lékařů. „Původně jsme mysleli, že budeme schopni odpovědět na všechny emaily a dopisy osobně. Ale dostali jsme tolik zásilek, že můžeme reagovat pouze na některé, děkujeme všem za vyjádřenou podporu,“ napsala rodina.

„Snažíme se tuto vážnou situaci přijmout. Každý den si klademe otázku, jak se to mohlo stát, když Samuel to číslo tolikrát zkoušel. Musíme se s tím ale smířit,“ uvedl zdrcený otec.

Hrozivý pád se stal v přímém přenosu show Vsaďte se, že… Samuel chtěl na skákacích chůdách přeskočit několik aut. Při přeskoku auta, které shodou okolností řídil právě jeho otec, skok nezvládl a spadl. Po dopadu zůstal nehybně ležet na pódiu. Okamžitě byl transportován do nemocnice, po akutní léčbě v Düsseldorfu byl převezen do sanatoria ve švýcarském St. Gallenu. Lékaři jen o několik dnů později vyřkli krutý ortel, třiadvacetiletý muž už nikdy nebude chodit>>>.

Fotogalerie
3 fotografie