Edita byla pro Slovensko jako Olga Šípková pro Česko. Snad každá Slovenka, která chtěla pravidelným cvičením a kvalitní stravou ztratit na váze, četla její knihu Vysoká škola hubnutí, která vyšla i v Česku. Před několika měsíci přišly zprávy o jejích potížích se zdravím – Editě ubývají síly.

"Ano, mám zdravotní problémy, ale ještě je brzo o tom hovořit. Je to příliš soukromé, zhubla jsem, ale fyzicky se cítím dobře,“ sdělila novinářům deníku Nový Čas.

Když po nějakém čase přestala takřka vycházet z domu, objevily se spekulace o její smrti. „To bylo poprvé, co mě pochovali. Je to dost zvláštní, když o vás ve městě říkají, že už nežijete. Smála jsem se tomu,“ řekla ještě nedávno Novému Času. Vážnou chorobu ale už netajila. Přesto statečně bojovala. Do poslední chvíle věřila, že zákeřnou rakovinu porazí. Měla plány na další dvě knížky. Jedna měla být i o její nemoci...

Nyní přišla zpráva o její smrti podruhé. Tentokrát už bohužel nešlo o fámu. Edita Sipeky zemřela ve čtvrtek. Smutnou zprávu potvrdila deníku Nový Čas zdrcená rodina.

„Ano, je to pravda. Edita věděla, že to tak dopadne. Bojovala ale do konce,“ řekl deníku zdroj z rodiny. Manžel Edity Sipeky se o svou milovanou ženu staral do posledního okamžiku. Její smrt nese velmi těžce. Se zařízením posledních věcí mu musel přijet pomoci syn Erik, který s rodiči už delší čas nebydlel.