Britská skupina Rolling Stones chce příští rok k 50 letům své existence vyrazit na turné. Německému magazínu Stern to řekl šestašedesátiletý kytarista kapely Keith Richards, jemuž ve středu vyšly paměti pod názvem Life (Život). V dlouho očekávané knize o víc než 700 stranách se slavný hudebník s vrásčitou tváří nevyhýbá ani sebeironickému vyprávění historek kolem drog a sexu či pikantnostem o lídru a zpěvákovi kapely Micku Jaggerovi.

"Opět nás to svrbí, něco podnikneme. Ale už ne na velkých stadionech, spíš v malých městských halách a asi na několik dní, dokud nás nevyhodí," řekl Richard.

Bubeník "stounů" Charlie Watts už počátkem září naznačil, že skupina by mohla při příležitosti svého jubilea turné uskutečnit. Žádné detaily o termínech a zastávkách zatím známy nejsou. Doufejme, že se Stouni přivalí i do Prahy.

Založení skupiny Rolling Stones v roce 1962 předcházelo v říjnu 1961 setkání jejích dvou vůdčích postav, Richardse se zpěvákem a frontmanem Mickem Jaggerem. Naposledy objeli celý svět na turné k albu A Bigger Bang. Na cestách byli Rolling Stones od srpna 2005 do srpna 2007 a díky tržbám ve výši téměř deset miliard korun šlo o nejúspěšnější hudební turné všech dob.