AKTUALIZOVÁNO: Benaissová, která měla v dospívání problémy s alkoholem a drogami a na čas skončila na ulici, je obžalována z trestného činu vážného ublížení na zdraví. Jelikož se ho údajně dopustila v 17 letech, stojí před soudem pro mladistvé.

Klaus (34), kterého nemocí AIDS nakazila německá zpěvačka v roce 2004, dnes vystoupil před soudem na straně obžaloby.

"Měli jsme pětkrát až sedmkrát pohlavní styk, z toho asi třikrát nechráněný," líčil dnes u soudu zklamaný Klaus. O tom, že je Benaissová HIV pozitivní, se prý dozvěděl v únoru 2007 od její tety. Nechal si proto také udělat test, který mu bohužel vyšel pozitivně. "Způsobila jsi mi takovou bolest," vyčetl muž bývalé partnerce v soudní síni.

"Když jsem se dozvěděl, že je HIV pozitivní, chtělo se mi brečet a řvát vzteky. Tehdy mi totiž řekla, že je v pořádku. Jenže to už o své nemoci věděla. Volal jsem jí a ona mi řekla, že jsem to prý nemusel chytit od ní. Měl jsem chuť ji zabít," oprávněně zuří Nadjin bývalý milenec.

Zpěvačka přiznala, že o svém onemocnění věděla od roku 1999. Tehdy byla těhotná. Nechala si udělat test na AIDS, který vyšel bohužel pozitivně. "Výsledek mě naprosto překvapil," přiznala před soudem, kde také řekla, že lituje svého chování vůči mužům, kterým o své nemoci neřekla.

Nadja byla zatčena už v dubnu 2009 krátce před vystoupením ve Frankfurtu. Strávila deset dní ve vyšetřovací vazbě.

Nyní je naplánováno pět soudních stání, kde se mají objevit a svědčit i  ostatní členky skupiny No Angels. Rozsudek by měl padnout 26. srpna.

Co je HIV?

Virus HIV napadá v organismu skupinu bílých krvinek, ve kterých se množí, později je i zabíjí a snižuje tím jejich počet v těle nakaženého člověka. Bílé krvinky hrají důležitou roli v obranyschopnosti organismu, jejich pokles vede k selhání imunity a rozvoji onemocnění AIDS. Člověk nakažený virem HIV nemusí mít řadu let žádné zdravotní obtíže. Toto období označujeme jako bezpříznakové nosičství viru HIV. I během něj může infikovaný člověk přenést infekci na další osoby, i když se sám cítí nebo vypadá zdravý. Každé, i lehké onemocnění jako nachlazení představuje pro organismus určitou zátěž. Onemocnění AIDS je soubor příznaků a infekcí, které jsou následkem poškození imunitního systému člověka virem HIV.

 

Fotogalerie
3 fotografie

Benaissová, která měla v dospívání problémy s alkoholem a drogami a na čas skončila na ulici, je obžalována z trestného činu vážného ublížení na zdraví. Jelikož se ho údajně dopustila v 17 letech, stojí před soudem pro mladistvé.