Do třídenní dražby, která začala v pátek u příležitosti výročí prvního roku od smrti Michaela a čítala na 200 položek, se zapojili fanoušci z celého světa.

Rukavice za 4 miliony korun

Dražba předčila očekávání. Některé z věcí se prodaly za více než desetinásobek předpokládané ceny. Žádaným kouskem byla jeho typická bílá rukavice posetá krystaly od Swarovského.

Prodala se za čtyři miliony korun. Odhadní cena byla asi 600 tisíc korun. Rukavici získala Wanda Kelley z Los Angeles. Novinářům se svěřila, že byla připravená přihazovat ještě výš.„Řekněme, že bych bez té rukavice neodešla,“ prohlásila.

Jackson je sběratelsky nejvyhledávanější celebrita všech dob

Pár Jacksonových mokasínů, jehož odhady se pohybovaly mezi 40 až 60 tisíci korun, se nakonec prodal za 1,9 milionu korun. Podle odborníků to jen dokazuje, že Michael je nejvyhledávanější a sběratelsky nejzajímavější celebritou všech dob.

Jackson už stačil mj. vydělat po smrti prodejem alb 21 miliard korun. Zpěvák umřel 25. června 2009. Z neúmyslného zabití je obviněn jeho lékař Conrad Murray. Žalobu na něj nyní podal i zpěvákův otec Joe (80), který navíc tvrdí: Doktor ten den popíjel pivo ve striptýzovém klubu. Jen pár hodin předtím, než dojel k Michaelovi…