"Hraje špinavou hru. Pravda však vyjde najevo. ... Co je (v dokumentech) zapsáno, není pravdivé," prohlásila v rozhovoru pro Radaronline.com Oksana Grigorijevová a nařkla ho tak, že do soudních rozvodových listin uvedl nepravdivé údaje.

Gibson a Grigorijevová v tomto týdnu stanuli před kalifornským soudem, který rozhoduje ve věci opatrovnictví jejich dcery. Podrobnosti o tomto soudním sporu nebyly zveřejněny. „Vzhledem k tomu, že se jedná o opatrovnictví dítěte, mám zákaz od právníků sdělovat jakékoli podrobnosti,“ řekla Grigorijevová s tím, že ona i malá Lucia se mají skvěle a daří se jim dobře.

Ruská zpěvačka potvrdila informace o svém rozchodu s Gibsonem v dubnu. "Rozešli jsme se po vzájemné dohodě a budeme naši dceru vychovávat společně," řekla tehdy.

Celkem mají devět dětí

Gibson má z předchozího manželství se svou první ženou Robyn šest synů a jednu dceru. Rozvedli se po 28 letech v dubnu 2009. Manželé už v té době žili údajně tři roky odděleně. Šest týdnů nato herec v televizní talkshow potvrdil, že čeká s Oksanou dítě. Grigorijevová je také matkou dvanáctiletého syna, kterého má ze vztahu s hercem Timothym Daltonem.

Mel Gibson vyrůstal v Austrálii a v devadesátých letech se stal jedním z nejlépe placených herců v Hollywoodu. V roce 1995 získal snímek Statečné srdce, jenž režíroval a v němž ztvárnil hlavní roli, pět Oscarů. Od natočení kontroverzního filmu Umučení Krista v roce 2004 se Gibson ukazuje méně na veřejnosti. V roce 2006 si značně pošramotil pověst, když v opilosti počastoval kalifornského policistu antisemitskými výroky.