Očekává se, že jeho tělo bude převezeno do rodného Londýna, kde bude pohřben, uvedl na svých webových stránkách anglický deník The Independent.

"Delší dobu je sužovala rakovina, ale v poslední době byl plný zdraví, které se ale rychle zhoršilo," uvedl jeho mluvčí Les Molloy. Podle něj bude umělec pohřben na londýnském hřbitově Highgate.

God Save the Queen

V roce 1975 se stal manažerem skupiny Sex Pistols. Kapela v roce 1977 vydala singl God Save the Queen (Bože, ochraňuj královnu) neuctivý k britské královně, která tehdy zrovna slavila své stříbrné, tedy pětadvacetileté jubileum svého nástupu na trůn. Píseň pojmenovaná jako britská hymna, která mimo jiné tamní monarchii označila za fašistický režim, v zemi způsobila veřejné pobouření a stála na počátku punkové exploze na britských ostrovech a později i na evropském kontinentu včetně tehdejšího komunistického Československa.

Sex Pistols podepisovali nový kontrakt před Buckinghamským palácem.
Autor: ČTK

Geniální manažer

K úspěchu skupiny i celého hnutí přispěl McLarenův cit pro skandály i práci s médii. McLaren se poté věnoval vlastní hudební kariéře, zajímal ho například hip hop či později elektronická hudba. Známá je například jeho spolupráce s francouzskou herečkou Catherine Deneuve. Kromě toho se zajímal o film či výtvarné umění.

McLaren se narodil 22. ledna 1946 na předměstí Londýna. V první polovině 70. let se přesunul do Spojených států, kde se stal manažerem americké skupiny New York Dolls, která se počítá mezi předchůdce punkových kapel. Úspěch ale McLaren zaznamenal až po návratu do Británie díky Sex Pistols.