'I don't feel like me unless I have my hair shaved. So even when I'm an old lady, I'm going to have it.'

Dnes spíš vyhrkne slza jejím fanouškům! Sinead O'Connor, kterou proslavil její nekonvenční vzhled a mnoho žen si kvůli ní chtělo ostříhat vlasy, se za posledních pár let změnila k nepoznání. Zpěvačka už není dohola, ale bohužel se ani nečeše. Přitom Sinead se držela svého krátkého sestřihu téměř celou dobu své pěvecké kariéry, navzdory faktu, že tento sestřih patřil k velmi netradičním dámským účesům.

Mnohem znepokující je však její strhaná tvář, pytle pod očima a rudé skvrny. Je snad nemocná? Nabízí se i další příčiny jejího povadlého vzhledu. Buď pije jako duha, nebo se kvůli svým čtyřem dětem, která má každé s jiným otcem, už hezkých pár let nevyspala. Třiačtyřicetiletá zpěvačka si však ze svého vzhledu nic nedělá a sama přiznává: "Jsem už stará dáma."

Papež není křesťan, míní zpěvačka

Její dívčí krása se vytratila, její temperament však nikoliv. Irská rebelka se totiž opět opřela do papeže a katolické církve, kvůli skandálu sexuálního zneužívání chlapců z kostelních sborů v Irsku. Zpěvačka soudí, že by se Benedikt XVI. měl vzdát svého úřadu. Papež se podle ní zachoval nedostatečně, když pouze rozeslal duchovním list, ve kterém žádal vyšetření případů a následné potrestání viníků.

"Papež by měl odstoupit proto, že se nezachoval jako křesťan. Měl chránit děti, ale jeho organizace několik let chrání pouze své zájmy, ne zájmy poškozených dětí," řekla listu Los Angeles Times. Nutno připomenout, že už v roce 1992 v pořadu Saturday Night Live roztrhala obrázek tehdejšího papeže Jana Pavla II. v reakci na zveřejněné případy zneužívání dětí kostelech v Irsku.

Nefalšovaná slza

Když slavný zpěvák Prince skládal tklivou píseň Nothing Compares 2 U, netušil, že tím doslova převrátí život naruby jedné holohlavé irské zpěvačce. Byl to však především videoklip, který Sinead vystřelil na první příčky hudebních hitparád. Celou stopáž klipu kamera zabírá její okatou tvář, které rudnou oči a nakonec se nefalšovaně rozpláče.

Video se na MTV Video Music Awards stalo klipem roku 1990 a hudební televize ho zařadila na 34. příčku mezi nejlepší videa všech dob. Ve stejném roce Sinead získala i Grammy, ale na protest proti materialismu hudebního průmyslu si ji odmítla převzít. Skladba byla první v sedmnácti zemích světa, druhého alba se prodalo přes sedm milionů kusů.