Anketu vypracovali a výsledky zveřejnili marketingoví odborníci ze společnosti Millward Brown, kteří se tázali 2000 zákazníků, co pro ně která celebrita znamená a jak oblíbenou v jejich očích reprezentuje obchodní značku. Další otázkou bylo, jak často o zmíněné celebritě slyší v rádiu a televizi nebo čtou v novinách a časopisech.

Šéf výzkumu Mark Husak se nediví, že vyhrála Australanka. „Kylie Minogue už dávno všichni Britové považují za svou krajanku. Je zde tak oblíbená, že ji vlastně adoptovali. Lidé ji dobře znají, zbožňují ji a v masmédiích se o ní hovoří zásadně kladně,“ uvedl.

Druhé Cheryl Cole, zpěvačce skupiny Girls Aloud, hodně pomohlo, že jí jsou kvůli jejím milostným skandálům plné společenské časopisy. A bronzový Beckham? Je to zkrátka stálice, ať už hraje v Americe nebo Itálii. Jeho manželka Victoria Beckham (35) naopak ztratila svůj vliv a vypadla z první desítky. Kromě Kylie se do Top Ten dostal z cizinců také americký herec George Clooney (48). Hořké zklamání mohly zažít zpěvačka Amy Winehouse (26) nebo známé britské modelky Kate Moss (36) a Naomi Campbell (40). Žádná z nich nezaujala…

Top 10 mocných

1. zpěvačka Kylie Minogue

2. zpěvačka Cheryl Cole

3. fotbalista David Beckham

4. televizní moderátoři Ant & Dec

5. herečka Joanna Lumley

6. rozhlasový showman Terry Wogan

7. kuchař Jamie Oliver

8. herec George Clooney

9. herec Sean Connery

10. herečka Helen Mirren