Belluciová se nechala se vyfotit na podporu protestu proti zákonu, který v silně katolické Itálii zakázal používat dárcovské sperma. Uvedla to ve středu agentura ANSA.

Již v roce 2004 se italská herečka nechala v prvních fázích těhotenství nahá vygotografovat. V současnosti, když čeká druhou holčičku a je v pokročilejší fázi těhotenství nafotila snímky v prádle a noční košilce, poznamenala italská agentura.

"Italské ženy chodí na kliniky v zahraničí, ale jen pokud na to mají. Je to nespravedlnost. Je to politický problém, nebo spíše problém zneužívání náboženství politiky," říká podle ANSA italská kráska v rozhovoru, který vyjde s fotografií v pátečním čísle Vanity Fair.

Děti si pořídí kdykoliv

Bellucci je vdaná od roku 1999 za francouzského herce Vincenta Cassela. Jejich manželství je považováno za jedno z nejpevnějších v současném filmovém světě. Se svým o dva roky mladším manželem má Monica obě dcery. Bellucci odmítla narážku, že si pořizuje děti v příliš pozdním věku. "Až bude dcerám přes 20, mě bude přes 60, no a co má být? Dnešní šedesátileté ženy jsou nádherné. Svět se změnil, a když je člověk opatrný, může mít dítě ve 40 a vidět ho vyrůstat," tvrdí herečka.

Fotogalerie
2 fotografie