Ani jeho nejlepší kamarádi neznají příčinu jeho smrti, protože rodina zarytě mlčí. Policie, která jeho smrt vyšetřuje jako usmrcení, na žádost rodiny neposkytuje žádné informace.

Smatanové mlčení se snažil vysvětlit její manažer. „Je z toho nešťastná a šokovaná. Je to pro ni obrovská bolest,“ uvedl pro TV JOJ. Příčinu jeho smrti by už policie měla znát, ale ta o celém případu nechce veřejnost informovat. „Vyšetřující lékař už na místě vyloučil cizí zavinění,“ vyjádřila se včera pro Nový Čas policejní mluvčí Jana Balogová.

V takovýchto nejasných případech tělo obvykle zkoumají soudní znalci, kteří po pitvě určí přesnou příčinu smrti. Jestli to tak bylo i v tomto konkrétním případě, nám mluvčí odmítla sdělit. „Respektujeme žádost pozůstalých,“ dodala.

„Byl to dobrý chlap, každý ve vesnici ho měl rád,“ řekl o Ivanovi jeho nejlepší kamarád Zdeno, podle kterého neměl v obci žádné nepřátele. Kamarádi z obce si Ivana pamatují, jako výborného muzikanta. Hrával na harmoniku a na housle. Zřejmě po něm zdědila Zuzana hudební talent.

Ivana našli jeho příbuzní v sobotu ráno v jeho domě, jak bezvládně leží v kaluži krve. Na těle měl odřeniny a podlitiny. Zuzanina otce naposledy viděli živého v místní hospodě, kde si dal v pátek večer malé pivo a pak odešel domů.

V úterý odpoledne se v obci Súľov-Hradná uskutečnilo poslední rozloučení se Zuzaniným otce. Na evangelický pohřeb přišla asi stovka lidí. Zuzka se po celou dobu smutečního obřadu držela velice statečně a byla velkou oporou pro svou matku.