Incident se odehrál v jednom londýnském knihkupectví. Policie údajného násilníka vzápětí zadržela. Uvedla to ve čtvrtek na svých webových stránkách BBC. Mluvčí Scotland Yardu sdělil, že k incidentu byla přivolána policie, lékařské ošetření ale Lewis nepotřebovala.

Zástupce Lewis vypověděl, že zpěvačka se podepisovala zájemcům asi 90 minut, když "přišel nějaký chlap a praštil ji do hlavy". Lewisová byla prý podle něj "pochopitelně velmi otřesena".

"Udělali jsme vše pro to, aby policie útočníka zajistila," uvedl majitel knihkupectví. Dodal, že to byl v jejich prostorách první incident tohoto druhu.
Jeden z fanoušků zpěvačky BBC řekl: "Můj bratr to celé viděl. On (útočník) tam přišel s knihou, ona ji podepsala, a když vzhlédla, tak ji praštil."

Leona Lewis se věnuje stylu pop a R&B. Její první singl A Moment Like This, vydaný krátce po vítězství v soutěži X Factor, zaznamenal ohromný úspěch. Jen v Británii se prodalo přes 600.000 kopií této nahrávky, a Lewis se tak stala v roce 2006 nejprodávanější interpretkou světa. Druhé album Lewis s názvem Echo vyjde v listopadu. Zpěvačka již získala také několik hudebních cen.