Jeho kariéra však nebyla lehká. Často dostával podřadné role v béčkových filmech. Díky svému charisma však i v těchto filmech vynikl. I když se snažil z rolí milovníků vymanit, tak právě díky nim se stal nezapomenutelnou legendou.

Patrick se odmalička učil balet u své matky. Nebylo divu, že jeho první role byl tanečník na kolečkových bruslích. Snímek Skatetown, U.S.A. se však velkým hitem nestal, a tak Swayze na velkou roli stále čekal.

Fotogalerie
8 fotografií

První úspěch zaznamenal v roce 1983 se snímkem The Outsiders. Hvězda se z něj však stala až se seriálem Sever a Jih. Role Orry Maina z něj udělala v očích divaček sexsymbol. Patrick s touto nálepkou dlouho bojoval, avšak marně. Role lamačů ženských srdcí mu šly nejlépe.

To potvrdil nejen v Hříšném tanci, ale i v scifi Duch. Patrick zkoušel štěstí i v akčních filmech jako Road House a Nejbližší příbuzenstvo. Tyto role mu přinesly jen posměch a nominace na Zlatou malinu za nejhorší mužský herecký výkon.

Za výkon transvestity ve snímku Tři muži v negližé ale získal nominaci na Zlatý glóbus. Této pocty se mu za život dostalo třikrát. Tyto nominace zůstanou již napořád jeho největším profesním výkonem. Jeho fanynkám to ale vadit nebude. Navždy pro ně zůstane nejlepším tanečníkem filmového plátna.

Poslední Swayzeho rolí se stal detektiv Barker v seriálu The Beast. Roli natáčel už vážně nemocný...

Stáhněte si zvonění Time Of My Life 103919 pošlete na 907 99 30 Cena SMS 30 Kč. Provozuje Ringier. Více v tiráži.