Ke všemu bude muset rapper navštěvovat kurzy proti domácímu násilí. Oficiálně zazní rozsudek 5. srpna. Informovaly o tom tiskové agentury.

Dvacetiletému Brownovi zjevně prospělo, že se k surovému fyzickému napadení své bývalé přítelkyně přiznal a při předběžném slyšení uzavřel s žalobci dohodu. "Myslím, že je chvályhodné, že jste přijal odpovědnost za své chování," řekla mu losangeleská soudkyně Patricia Schnegg.

Zpěvák se tak vyhnul několikaletému vězení, které mu hrozilo, bude však v pětileté podmínce. Čeká ho také 180 dnů mytí posprejovaných ploch a úklid odpadu okolo silnic, dále bude muset pravidelně navštěvovat kurzy proti domácímu násilí.

Fotogalerie
3 fotografie

Soud rovněž vynesl nařízení o dodržování minimální vzdálenosti mezi bývalými partnery. Ta byla stanovena na 45 metrů, během společenských událostí se však mohou k sobě přiblížit až na devět metrů. Toto nařízení však nesmí porušovat ani Rihanna. "Rihanna věří, že to je spravedlivé rozhodnutí," řekl její právní zástupce Donald Etra.

Jednadvacetiletá zpěvačka Rihanna, původem z Barbadosu, se proslavila například singlem Umbrella z roku 2007. Dvacetiletý Brown, známý písněmi Run It nebo Kiss kiss, má však dosavadní kariéru pošramocenou útokem na svou přítelkyni. Dalším komplikacím bude zřejmě čelit v průběhu trestu kvůli povinným pracím a návštěvě kurzů proti násilí.


Co ho teď čeká:
* pětiletý podmínečný trest
* 180 dnů mytí posprejovaných ploch a úklid odpadu okolo silnic
* pravidelná návštěva kurzů proti domácímu násilí
* dodržovat minimální vzdálenost od Rihanny (ta činí 45 metrů, během společenských událostí se k sobě mohou přiblížit až na 9 metrů) – toto nařízení však nesmí porušovat ani zpěvačka