Publiku je to vcelku jedno. Letos si zas užilo velké divadlo na červeném koberci a vidělo nevídané. Nedělní Blesk pro vás, kteří jste tam nebyli, vybral ty největší chuťovky.

Čtěte také:
Jolie a Pitt: Divoká líbačka v Cannes
Filmový festival v Cannes očima Františky: Sláva s pachutí krize
Český film vyhrál v Cannes prestižní cenu
Ditta von Teese: Svlékla se v Cannes

Fotogalerie
8 fotografií

Nejočekávanější pár

Kdo jiný, než Brad Pitt a Angelina Jolie! Před festivalem se mluvilo o jejich rozchodu a aktivitě advokátů. Jenže v Cannes se oba drželi za ruce, zamilovaně se na sebe usmívali... Brad se dokonce na ni sápal. Ale pozor, oba jsou vynikající herci, takže pořád nevíme, na čem jsme.

 

Angelina Jolie a Brad Pitt
Autor: profimedia.cz

 


Nejmenší herec
Jako Paleček oproti ostatním vypadal Verne Troyer, kterého jsme už mohli vidět v jednom z dílů Harryho Pottera. Tato vysloveně pohádková postavička se nyní objevila ve filmu Imaginarium doktora Parnassuse. Mimochodem, to je také film, během jehož natáčení zemřel Heath Ledger. Na snímku je společně s režisérem Gilliamem.

 

Verne Troyer
Autor: profimedia.cz

 


Nejkostnatější záda
Odhalila je francouzská herečka Jeanne Balibar. To, co by si jiný ponechal pro sebe, ona ráda na červeném koberci ukázala. Možná, že doma nemá zrcadlo. Jinak je to ale výborná herečka, která se v Cannes představila v zajímavém filmu Panika ve městě.

 

Jeanne Balibar
Autor: profimedia.cz

 


Nejodpornější film
Natočil ho prý dánský režisér Lars von Trier jako terapii z vlastní deprese. Jmenuje se Antichrist a pojednává především o brutálním sexu. Při pohledu na manželku pana režiséra se tak nějak nedivíme.

 

Lars von Trier s manželkou
Autor: profimedia.cz

 


Nejdovádivější modelka
Už několik let v Cannes přitahuje fotoreportéry svou extravagancí modelka českého původu Eva Herzigová. I tentokrát vystřídala několik rób a navíc si zařádila na jachtě módního návrháře Cavalliho. Protancovala tu noc. Ovšem s mnoha muži, jen ne s otcem svého syna Gregoriem.

 

Eva Herzigová
Autor: profimedia.cz

 

Největší krvák
O filmu jihokorejského režiséra Parka Chan-Wooka (uprostřed v brýlích) Thirst (Touha) bylo řečeno, že je to nejohavnější upírský film, jaký byl kdy natočen. Krásná dívka v něm prý přestřihává svým obětem krční tepny. Diváci se údajně nakonec smáli. Aspoň, že jim nebylo špatně.

 

Tvůrci filmu Thirst
Autor: profimedia.cz

 

Nejúžasnější výstřih
Dokonalá souhra barev i tvarů. Tak na sebe upozornila jinak celkem neznámá ebenová herečka Jenny Larrue. K červenému koberci sice růžová barva jejích šatů moc neladila, ale její výstřih byl pastvou pro oči, nejen fotografů.

Jenny Larrue
Autor: profimedia.cz

Nejvtipnější režisér
Quentin Tarantino společně s francouzskou herečkou Melanií Laureátovou vystřihli u proslulého schodiště hvězd twist Johna Travolty a Umy Thurmanové z filmu Pulp Fiction, který vyhrál Zlatou palmu v roce 1994. Tarantino tak uvedl svůj nový film z druhé světové války Hanební parchanti s Bradem Pittem v hlavní roli.

Quentin Tarantino
Autor: profimedia.cz