Král popu totiž prý podepsal dohodu, v níž se zavázal, že do července 2010 neuspořádá žádné vystoupení.

Agentura AllGood Entertainment uvádí, že v listopadu uzavřela s Jacksonovým manažerem Frankem DeLeem smlouvu, v níž se zpěvák zříká možnosti koncertovat až do 3. července 2010. Na toto datum je plánována show, při níž se má Michael Jackson na pódiu znovu sejít se svými bratry z bývalé skupiny Jackson Five a se svou sestrou Janet Jacksonovou, sdělil Patrick Allocco z AllGood Entertainment. Akce konaná na stadionu ve městě Irving v Texasu bude zájemcům přístupná po zaplacení příslušné částky na internetu.

Společnost AllGood Entertainment již v březnu zaslala Jacksonovi dopis, v němž ho vyzývá, aby upustil od záměru uspořádat ve spolupráci s firmou AEG v londýnské O2 Areně 50 vystoupení, z nichž první by se mělo uskutečnit letos v červenci.

"Do této doby s námi nikdo nebyl ochoten jednat, Frank DeLeo odmítá ctít naši dohodu, a proto se do konce týdne obrátíme s případem na federální soud," řekl Allocco.

Podle Allocca by si Jackson mohl zmíněným jednorázovým koncertem v Texasu vydělat až 30 milionů dolarů. "Třicet milionů za jedno vystoupení je neslýchaná částka, proto jsme tak otrávení. Frank DeLeo se nám postavil do cesty," řekl.

Také připravovaná série koncertů Jacksona v Londýně je označována za bezprecedentní. Firma AEG uvedla, že vystoupení podle předpokladů přitáhnou největší počet diváků, jaký se kdy nějakému umělci podařilo nalákat do jediného města.