Celé dny už jen proleží v posteli, je vyčerpaná, má obrovské bolesti. Váží pouhých 39 kilogramů a každý den se pro ni změnil v čekání na smrt...

Vážnost zdravotního stavu si uvědomuje i její životní partner Ryan O´Neal (68, Love Story), který v rozhovoru pro časopis People přiznal, že celá rodina je připravena na nejhorší. „Zprávy od lékařů jsou den ode dne horší a horší. Naše naděje pomalu vyhasíná,“ řekl. „Nedovedu si svět bez ní představit. Nechci ani vědět, jaký bez ní bude,“ svěřil se herec, který tak na veřejnosti poprvé promluvil o svých pocitech a o nemoci, která jeho milovanou bytost pomalu zabíjí. Rozloučit se s ní přijel i její otec (91).

Fawcett, která byla v 70. letech minulého století několikrát vyhlášena nejkrásnější ženou světa, už vypadaly všechny vlasy. Den tráví tím, že leží v posteli. Pokud nespí, sleduje televizi. Výživu dostává nitrožilně. „Zůstala upoutaná na lůžku. Její léčba se pomalu blíží ke konci...,“ oznámil O´Neal. „Farrah se rozloučila se všemi blízkými a stáhla se do ústraní zemřít do svého domu v kalifornském Burbanku.

Fawcett se pro O´Neala stala životní láskou. Neustále se rozcházeli a udobřovali. Nikdy se nevzali. Z jejich vztahu vzešel syn Redmond O’Neal (24), který proslul problémy s drogami.
Rakovina byla Fawcett diagnostikována v roce 2006. Letos v lednu se podrobila velmi agresivní léčbě v Německu. Ani to však nepomohlo. Počátkem dubna jí zákeřná nemoc napadla i játra.