Právě on má na svědomí »Šifru«, která šokovala katolickou církev. Přes zákazy a nelibost Vatikánu, zavržení Andělé a démoni byli natočeni. Hanks si mne ruce. Než padla první klapka, měl na kontě bezmála 800 milionů korun!

Podruhé v Římě, podruhé ve stejné roli Roberta Langdona, který dokáže rozluštit symboly odhalující tajemný svět andělů a démonů. Volné pokračování Šifry mistra Leonarda s názvem Andělé a démoni, by se bez hlavního představitele Toma Hankse sotva obešlo. A proč taky. Hanks (52) se netají, že má se svým filmovým svěřencem hodně společného.

Fotogalerie
4 fotografie

„Stejně jako Langdon mám rád logické hrátky, které vyřešíte jen s pomocí netradičních postupů a znalostí faktů. Stejně jako on toužím po výhře! Jenže na rozdíl od něho končím až na třetím čtvrtém místě,“ směje se hollywoodská star. Není to úplně tak pravda, alespoň, co se žebříčku nejvlivnějších a nejbohatších hollywoodských star týká. Ještě v roce 2007 Hanksovy roční výdělky dosahovaly 74 miliony dolarů! Což je v přepočtu zhruba 1,2 mld korun! Dnes je o dalších pár desítek navýšil. Přesto herec a producent nepatří k těm, kteří by bezmyšlenkovitě utráceli. Určitě nějaký ten dolar padne na koupi starého psacího stroje, které sbírá. Doma jich má rovnou osmdesátku! Zbytek uloží na konto a investuje do nových filmů a rodiny.

Úspěšný hollywoodský producent, dokáže s přehledem zaopatřit všechny své děti. Ze dvou manželství má dohromady čtyři. Chestera (18) a Trumana (13) má se současnou ženou, herečkou Ritou Wilson (52), kterou požádal o ruku před jedenácti lety. Teď už se rodina nemůže dočkat premiéry kontroverzního snímku režiséra Rona Howarda (55) Andělé a démoni, natočeného podle bestselleru spisovatele Dana Browna (44), který pobouřil Vatikán úplně stejně jako předcházející snímek Šifra mistra Leonarda. Snímek byl natočen přes veškeré průtahy a zákazy...

Štáb nedostal povolení!

... A očekává se od něho stejný úspěch jakého dosáhl předcházející film Šifra mistra Leonarda. Celosvětově »Šifra« vydělala tři čtvrtě miliardy dolarů! Na druhou stranu si proti sobě popudila katolickou církev. Bylo jasné, že jakmile se ve Vatikánu objeví žádost o spolupráci při natáčení jejího volného pokračování Andělé a démoni, že ji papež odmítne. „Obvykle čteme scénář, ale v tomto případě to nebylo nutné. Stačilo už pouhé jméno Dan Brown,“ Tom Hanks (52), který ještě před první klapkou filmu inkasoval bezmála závratných 800 milionů korun!, se s ostatními ze štábu spokojil s areálem závodního okruhu Hollywood Park.

Právě tady vznikly dokonalé makety Říma. narážel mluvčí Vatikánu Marco Fibbi na spisovatele knižní podoby Andělů a démonů, který se na filmovém zpracování spolupodílel. K natáčení v reálném prostředí tak filmaři nedostali ve většině případech povolení, dva z římských kostelů byli štábu nekompromisně uzavřeny. Hlavní představitel Tom Hanks (52), který ještě před první klapkou filmu inkasoval bezmála závratných 800 milionů korun!, se s ostatními ze štábu spokojil s areálem závodního okruhu Hollywood Park. Právě tady vznikly dokonalé makety Říma.