Ten se ve čtvrtém pokračování s názvem Terminator Salvation skutečně objeví.

„Je skvělé pokračovat v celé sérii. A pokud bude pokračování Salvation, chci do toho naskočit znovu, jakmile skončím se svou kariérou politika,“ svěřil se Schwarzenegger. Kdo vystřídá Arnieho v temné sci-fi a nahradí idol 80. let? Ptali se fanoušci před natáčením. Nikdo! Jejich hrdina se ve filmu objeví – sice digitálně, ale přece!

„Jasně jsem dal najevo, že nemám čas ten film natáčet,“ uvedl Schwarzenegger. „Řekl jsem, že bych tam chtěl být, kdyby měli potřebnou technologii a oni na tom pracují,“ řekl o svém návratu na filmová plátna. Specialisté na filmové triky tak připravili novou technologii. Pomocí té přenesli obličej Terminátora z roku 1984 do čtvrtého dílu, který se pak přidal k jinému tělu. Zatímco Schwarzenegger se už prozradil, režisér o jeho účinkování ve filmu mlčí.

První ze série filmů vznikala s minimálním rozpočtem, avšak Arnolda vystřelil do nebeských výšin a udělal z něj hvězdu obřích rozměrů. Navazující dva díly vydělaly závratné sumy. A předpokládá se, že se »čtyřkou« to nebude jinak. Premiéra bude 22. května 2009.