Pětadvacetiletá retro-soulová umělkyně, která je známá svými problémy s drogami a alkoholem, by měla podle webových stránek festivalu vystoupit v USA 18. dubna. Na populární hudební akci, která je považována za neoficiální začátek letní festivalové sezony ve Spojených státech, vystoupí mimo jiné Paul McCartney a skupina The Killers.

Winehouseová loni v září na dobročinném plese uhodila do oka Sherenu Flasheovou, která ji požádala, zda si zpěvačku může vyfotografovat. Po incidentu ji zadržela policie, ale po výslechu byla podmínečně propuštěna. Minulý týden byla obviněna z napadení a na 17. března je předvolána k soudu.

Winehouseová zaznamenala komerční úspěch albem Back to Black, které vyšlo v roce 2006, a loni získala pět hudebních cen Grammy. Stín na její úspěšnou kariéru vrhají její závislost na drogách a alkoholu, střety se zákonem a bouřlivé manželství.

Loni mohla vystoupit na slavnostní ceremonii při udělování cen Grammy v Los Angeles jen na dálku díky satelitnímu přenosu, protože právě podstupovala odvykací kůru v protidrogové léčebně v Británii a měla také problémy se získáním amerického víza.