Swayze, který už více než rok bojuje s rakovinou slinivky břišní, se rozhodl dožít na svém ranči v Novém Mexiku. Na rozsáhlé usedlosti mu společnost dělají kromě stáda koní manželka Lisa (52) a jeho matka Patsy. Zákeřná nemoc zasáhla i plíce a herec ví, že lékaři už mu pomoci nedokážou.

Swayze využívá pobytu na ranči k tomu, že plní sliby knižnímu vydavateli a každý den poctivě pracuje na čtenáři i fanoušky nesmírně očekávané autobiografii. „Bylo mi řečeno, že jsem pro lidi inspirací. A proto chci memoáry napsat pořádně – od srdce. Hodně mi s tím pomáhá moje žena,“ řekl Swayze.

Kvůli práci a nemoci ale stále létá na druhý konec Spojených států. Ve Washingtonu osobně apeluje na politiky, aby navýšili rozpočet na boj s rakovinou. „Chtěl jsem vydržet až do chvíle, než se na mou nemoc objeví lék,“ svěřil se kdysi Patrick.

Fotogalerie
5 fotografií

V Chicagu stále natáčí seriál The Beast, který bude zřejmě jeho posledním hereckým počinem. Kvůli zdravotnímu stavu není jisté, jestli se podaří natočit víc než jednu sérii. Seriál už je se slušnou sledovaností vysílán v americké televizi, zakrátko se prý objeví i v některé ze slovenských televizí.