Před svým otcem Nickem se zeptal jeho kamaráda novináře Billa Smalla: "Adoptujete si mě?" Mezi otcem a synem se pak strhla slovní přestřelka plná břitkého humoru.

"Vždycky jsem chtěl být adoptován, ale nikdy jsem nikoho nemohl najít," začal Clooney mladší na setkání Newseum ve Washingtonu, kde s ním byl jeho otec Nick - bývalý moderátor zpráv z Ohia - a také Nickův kamarád Bill Small.

Novinářskému veteránovi Smallovi pak George nabídl sám sebe: "Jsem velmi bohatý. A budu o vás pečovat." "Doufal jsem spíš, že se mi nabídne Mark Cuban (miliardář)," odvětil Small. "Ty jo, dostal jsem pěkně košem," reagoval Clooney mladší.

Ale otec a syn se nepřestali popichovat ani při odchodu s pódia, kdy George komentoval svého pětasedmdesátiletého otce, že už by potřeboval hůlku. "Ty nejsi má hůlka," odvětil Nick, "ale jsi moje záruka na důchod." Načež George ihned odpověděl: "Byl jsem. Byl jsem."

Po promítání snímku Dobrou noc a hodně štěstí o zprávaři Edwardu R. Murrowovi televize CBS pak George uvedl, že byl film natočen za 6,5 milionu dolarů. Jeho otec Nick na to reagoval a ptal se, kam peníze tedy plynuly. "Rovnou mně," odpověděl George, "natočili jsme to za půl milionu a já jsem dostal šest milionů..."

Když se pak Nick znova zeptal, kam ty peníze převedl, odpověděl George: "Svému novému otci."