Internetovým stránkám USmagazine.com to potvrdil hercův mluvčí. Podle něj ale zvěsti o tom, že půjde o objemnou knihu, nejsou pravdivé.

Swayzeho záměr napsat vlastní biografii, o němž jako první informoval týdeník Entertainment Weekly, byl oznámen pár dní poté, co byl herec propuštěn z nemocnice, kde se léčil se zápalem plic. Hercův mluvčí ale nebyl s to říci, kdy knížka vyjde. Podle některých zdrojů o ní Swayze stále ještě jedná s vydavateli.

O své vážné nemoci Swayze veřejnost informoval loni v březnu. V některých médiích se objevilo, že mu zbývají poslední týdny života, ale jeho lékař byl ohledně jeho zdravotního stavu optimističtější. Herec se médiím svěřil s tím, že boj s rakovinou je pro něho jako cesta peklem.

Swayze nedávno dotočil seriál The Beast, který měl televizní premiéru 15. ledna. Producenti seriálu říkají, že jeho první řada je dotočená a že doufají, že Swayze bude hrát i v druhé řadě. Swayze se pochlubil tím, že při jeho natáčení zameškal jen jeden a půl dne.

Swayze hrál v desítkách filmů. Hvězdu z něho udělala role tanečního instruktora v hudební romanci Hříšný tanec z roku 1987.

Rakovinu slinivky, kterou zatím přežívá jen pět procent postižených, lékaři šestapadesátiletému herci zjistili začátkem letošního roku. Tisk tehdy psal, že je na prahu smrti. Swayze ale odmítl rezignovat, podstoupil chemoterapii a experimentální metody léčby a dokázal se i vrátit k práci.