Milovníci slavné série Akta X se nyní mohou těšit na další celovečerní film. Informoval o tom americký filmový server movieweb.com. Druhý film o Aktech X Chci uvěřit nezaznamenal příliš velký úspěch a tak tvůrci čekají, co divákům řekne film třetí. O tom, zda se film začne opravdu začne natáčet, rozhodnou mimo jiné představitelé hlavních postav David Duchovny a Gillian Andersonová.

Jeden z hlavních tvůrců slavného seriálu Frank Spotnitz sdělil, že by se nový film měl opět zabývat tématikou mimozemšťanů. Mimozemské invazi se budou kromě celého lidstva muset postavit i oba stateční agenti Mulder a Scullyová.

Nový snímek by měly podporovat i ostatní postavy ze seriálu. Jednou z těch opravdu charakteristických je tajemný muž s cigaretou. Wiliam B. Davis, představitel věčně kouřícíhio muže v černém, již sdělil, že v případě realizace filmu se svou postavou počítá.

Podle Spotnitze by měl být snímek uveden v roce 2012. K tomuto letopočtu je příznačně přisouzen konec světa. Ovšem faktorů, které mohou ovlivníit natáčení je mnoho. jedním z nich jsou samozřejmě finance. Definitivně posledí slovo však bude mít hlavní autor série Chris Carter.

Zde můžete vidět upoutávku k nepříliš povedenému druhému filmu Akt X Chci uvěřit