Na albu Untold Truths je dvanáct skladeb a Costner se jako spoluautor podílel na polovině z nich, napsala agentura AP.

"Když hraju naživo, je to nejblíže mé osobnosti, jak se vůbec mohu dostat," řekl před časem třiapadesátiletý herec, který se ve filmech změnil v řadu postav od pistolníka Wyatta Earpa až po zbojníka Robina Hooda. "Když natáčím film, tak hraju toho, koho ztvárňuju. Ale moje osobnost se projeví, když vyjdu na pódium a hraju naživo. Tam můžete nejjasněji vidět mě samotného," dodal.

CD kapela vydala u nashvilleské nahrávací společnosti Universal Records South a zvuk muziky má rockový základ s prvky country. "Vyrostl jsem na (skupině) Motown, protože jsem se narodil v kalifornském Comptonu, ale kdykoli udělám nějakou písničku, tak to zní jako něco z Oklahomy," prohlásil Costner.

Costner není v muzice žádným nováčkem. Od mala se učil hrát na klavír a jako dítě zpíval v chrámovém sboru. Se skupinou vystupuje a skládá písničky už zhruba dvě desetiletí. Vážněji se ale začal hudbě věnovat až před pár lety díky popichování své ženy. "Pořád na mě dorážela. Vždycky tak jednou za tři-čtyři měsíce. Říkala mi: 'Když hraješ muziku, jsi opravdu šťastný. Tohle bys měl dělat.'," vypráví Costner.

"Nikdy jsem neměl v úmyslu nahrát album. Vždycky jsem chtěl hrát naživo, ale vlastní skladby. A lidi ty písničky slyšeli a kontaktovali nás," dodává. Jeho skupina uspořádala několik vystoupení v Nashville a v turné bude pokračovat až do příštího roku. To ale neznamená, že by Costner hodlal pověsit své hlavní povolání na hřebík. Dál chce hrát ve filmech a dál by rád točil vlastní snímky, což je podle něj nesmírně časově náročné.