Ačkoli se dlouho spekulovalo o tom, že právě on po Danielovi roli převezme, hvězda Muzikálu ze střední to teď odmítla s tím, že nemá pro roli dostatečnou mužskou výbavu.

"Daniel je chlap s koulemi. No jejda, to jsem si vybral zrovna v tomto případě špatné slovo! Myslím tím, že je velmi bystrý... Ale já nevím, jestli bych udělal něco tak krajního jen proto, abych udělal něco extrémního, myslím, že jak zraju, tak zrají i mé role. Myslím, že to časem přijde. Nehodlám ale podnikat a dělat nic drastického," snažil se Zac vysvětil odmítnutí role pro francouzský časopis TeeMix.

Jednadvacetiletý Zac prostě vyrostl na druhé straně Atlantiku, kde se sice vraždí na denním pořádku a z obrazovek tečou lidem do bytů denně potoky krve, ale lidská přirozenost a nahota způsobují pohoršení a herce kompromitují.

"Miluju muzikály!" představil Zac jasně své herecké priority. "Zjistil jsem, že různá filmová studia chtějí dělat muzikály, a to je skvělé.... Kdykoli se bude točit muzikál, jsem připraven se zúčastnit. Je to zábava," dodal Efron.