Dr House se sice dostal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpopulárnější v Americe, ale nejlépe placený herec je z úplně jiného dílka. Alespoň to tvrdí prestižní měsíčník TV Guide.

14 milionů Kč za díl
CHARLIE SHEEN (43) - Dva a půl chlapa
Ještě minulý rok známý bouřlivák vydělával díky seriálu Dva a půl chlapa "pouhých" 6 milionů korun za díl. Letos už je to závratných 14 milionů korun. Jak ale poznamenal bulvární deník The National Enquirer, přejme mu to. "Musí platit alimenty na dvě dcery a jen luxusní prostitutky ho vyjdou na 20 tisíc dolarů měsíčně"“ Tedy přes 340 tisíc korun.


William Petersen (55)
Autor: TV Nova

10 milionů Kč za díl
WILLIAM PETERSEN (55) - Kriminálka Las Vegas
Za každý díl sedmé série veleúspěšné Kriminálky Las Vegas dostával 500 tisíc dolarů. Když začal naznačovat, že už má postavy Grissoma plné zuby, přidali mu. Nyní bere 600 tisíc dolarů, tedy více jak 10 milionů korun za díl. Nicméně se nechal slyšet, že tohle je už definitivně poslední série. Pak se chce na seriálu podílet jen jako producent.


Keifer Surtherland (41)
Autor: TV Nova

7 milionů Kč za díl
KEIFER SURTHERLAND (41) - 24 hodin
Předloni byl s platem 7 milionů korun nejlépe placeným seriálovým hercem. Letos už to stačilo jen na třetí místo. Za rok by se ale mohl vyšvihnout zpět do sedla. V listopadu mu končí smlouva a zástupci televize Fox chtějí herce přesvědčit, aby neodcházel. Takže kolik mu přidají?


Mariska Hargitay (44)
Autor: TV Nova

7 milionů Kč za díl
MARISKA HARGITAY (44) - Zákon a pořádek
Vyšetřovatelku Olivii Benson hraje už od roku 1999, ale teprve v roce 2005 si vybojovala lepší smlouvu. Použila dva argumenty: Zlatý glóbus pro nejlepší herečku a – hrozbu, že ze seriálu odejde. Začala brát přes čtyři miliony za díl. O rok později získala sošku Emmy, ani si o peníze nemusela říkat. A přidáno dostala i další rok...


Teri Hatcher (44)
Autor: TV Prima

5 milionů Kč za díl
TERI HATCHER (43) - Zoufalé manželky
Když seriál startoval, měla smlouvu na 70 tisíc dolarů (1,2 milionu). Po pár dílech jí u nohou leželi diváci, kritici, porotci, kteří jí udělili Zlatý glóbus, i televizní šéfové. Teri si vybojovala smlouvu v přepočtu na 5 milionů korun. Na další zvyšování už ale producenti nepřistoupili. Prý proto, že jsou s ní často problémy...


Kyra Sedwick (43)
Autor: TV Prima

4,7 milionu Kč za díl
KYRA SEDGWICK (43) - Closer
Za každý díl první a druhé série seriálu Closer dostávala 150 tisíc dolarů. Když v lednu 2007 převzala Zlatý glóbus, okamžitě si vyjednala novou smlouvu na 275 tisíc dolarů (cca 4,7 mil. Kč) Musela se ale zavázat, že bude hrát v dalších pěti sériích a už si neřekne o zvýšení gáže.

Fotogalerie
6 fotografií