Kvůli komikovi, který se proslavil rolí fiktivního kazašského novináře Borata, musely italské módní domy na závěr týdne módy zvýšit bezpečností opatření v kuloárech.

Cohen je v současnosti v Miláně, aby pracoval na novém filmu. V převleku za svou novou kreaci, extrovertního rakouského módního reportéra Bruna, se ve středu dostal do míst, kam se podaří proniknout jen málokomu.

Vybaven falešnými průkazy proklouzl Cohen a celý jeho filmový štáb přes množství ochranek do zákulisí přehlídky italské módní značky Iceberg. Herec oblečený od hlavy až k patě do úboru ze suchých zipů zde údajně pobíhal, ječel a věšel se na stojany s oblečením, napsala agentura ANSA.

Zastavit podivné stvoření se podařilo až stylistovi firmy Iceberg, který Cohena i jeho filmařský doprovod nechal vyvést.

Nový Cohenův film je točen stejným pseudodokumentárním stylem jako jeho kasovní hit "Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu" z roku 2006. Do kin se má dostat příští jaro.

Módní značky okamžitě po incidentu zesílily bezpečnost a Cohenovi se už v dalších dnech nepodařilo proniknout na žádnou módní show.