Náhrobní kámen z černé žuly nepravidelného tvaru s fotografií usměvavé Ivety Bartošové. Ten nyní vzniká v dílně jistého kameníka, který na náhrobku usilovně pracuje. Do kamene už vytesal nejen její podobiznu, ale také jméno, datum narození a úmrtí.

Podle nákresu, který mu visí u žulové desky, přijde do kamene vytesat ještě několik not, zřejmě Ivetiny písně, a také její podpis.

Kdo pomník vymyslela a zadal, není jasné. Dá se však předpokládat, že to bude další z činů vdovce Josefa Rychtáře. Právě on má totiž doma urnu s Ivetiným popelem. Na jakém hrobě však náhrobek bude stát, je ve hvězdách. Těsně po pohřbu si Rychtář pohrával s myšlenkou, že by svou milovanou Ivetu uložil do hrobu rodiny své exmanželky Dariny Nové.

Rychtář navíc v úterý večer společně s věrným přítelem Standou a fanouškem Petrem Veselým vykopal jámu blízko kolejí v Uhříněvsi, kde si Iveta vzala život. Tam totiž bude stát pomník ve tvaru kříže z masivního dubu, který nechal Rychtář zhotovit na Slovensku.

Včera v pravé poledne, tedy přesně šest týdnů poté, co Iveta skočila pod vlak, v kolejišti přesně v tom místě Rychtář, navlečený v černém obleku, vybíral vhodný plácek, kam by kříž zasadil.

Video
Video se připravuje ...

Pláč v kolejišti: Rychtář kope pomník pro Ivetu! Marek Pátek