Když se Bartošová naposledy ukázala před televizními kamerami, celý národ se zděsil. Byla výrazně pohublá, špatně mluvila a její chůze byla velmi malátná. Celkově působila jako zpomalený film. To vše mělo svého původce.

Její manžel Josef Rychtář ji totiž dopoval lékem Nalgesin, který mají lidé s prodělaným vředem na dvanácterníku přísně zakázaný. „Koupil jsem ji Nalgesin, pokud měla nějaké bolesti, což se čas od času stalo. Ale já si myslím, že to bylo z toho, že byla přespaná, protože ona spala přes den, spala přes noc,...“ přiznal Rychtář v Krimi zprávách na Primě.

Příbalový leták taktéž varuje, že ho nesmí užívat lidé, kteří berou jiné léky proti bolesti nebo konzumují pravidelně alkohol. A to byl přesně Ivetin případ. Její špatná chůze a artikulace na sklonku jejího života tak mohla být následkem předávkování tímto lékem. „Příliš velké dávky mohou způsobit nevolnost, zvracení, závratě, hučení nebo šelesti v uších, k závažnějších případech dochází k poruchám vědomí či dýchacím obtížím,“ píše se v letáku.

Nalgesin je volně prodejný lék, i přesto se Rychtář snažil získat prášky pro Ivetu i z jiných zdrojů. „Chtěl bych vás poprosit, jestli by bylo možné předepsat něco na bolesti, protože přetrvávají. Já se snažím, Iveta samozřejmě maximálně spí, ale jestli byste nám nemohl něco napsat,“ škemral Rychtář v lednu na zubní klinice, kde Bartošová podstoupila operaci zubů.

Že zpěvačka zobala léky už léta potvrzují také její bývalý partneři. „Když jsme se seznámili, brala Iveta strašně moc prášků. Rohypnol, diazepam a já nevím co ještě,“ svěřil se těsně před rozvodem její exmanžel Jiří Pomeje. Jeho slova potvrzuje i Ivetin exmilenec Domenico Martucci. „Já jenom vím, že brala nějaké předepsané léky, které měly snižovat chuť na alkohol,“ přiznal hrabě.

Video
Video se připravuje ...

Iveta Bartošová je mrtvá! Tohle byl její poslední rozhovor FTV Prima - VIP Zprávy

Unikátní kniha o Ivetě Bartošové přichází na český trh. 132 stran jen za 39 Kč! Stačí 1 SMS!
Autor: Archiv Blesku