Co říkáte na naší akci Astrodny Blesk? Líbí se vám?

Ano, líbí. Myslím si, že je to dobrý nápad a podle množství dotazů a telefonátů od vašich čtenářů, které jsem dostala, má tato akce velký úspěch.

Říká se, že zhruba šedesát procent Čechů věří kartám a magii, je to pravda?

Já myslím, že jich je dokonce víc. Lidi potřebují něčemu věřit. Každého člověka potkají v životě nějaké problémy, se kterými se potřebují někomu svěřit. Dřív to byl kněz, dnes je to psycholog nebo právě kartářka. A řekla bych, že je víc mužů než žen, kteří tomu věří.

O vás je známo, že často spolupracujete s českými celebritami, pamatujete si, která k vám přišla jako první?

To už je tak neskutečně dávno, že si to skoro nepamatuji.

Jací klienti k vám chodí nejčastěji?

Chodí ke mně různá škála klientů. Stejně tak jako ke mně chodí děvčata, která prodávají v supermarketu, a muži, kteří mají fyzicky náročnou práci, zrovna tak ke mně chodí také politici, umělci. Je to hodně široké spektrum.

Víme, že si od vás nechává vykládat karty Ilona Csáková nebo Ivana Gottová. Pomohla jste některé z nich?

Já nevím, to je na každém z nich. Já nehodlám brát žádnou zodpovědnost za jakýkoliv život. Proto se snažím lidem co nejméně zasahovat do osudu nebo do života. Je pravda, že ke mně Ilona s Ivanou chodily, ale postupem času se náš vztah přeměnil na přátelství. Dnes už mají každá své starosti, teď už jejich život vypadá trošku jinak... A totéž se mi stalo, že ten vztah klient a čarodějka se převrátil ve veliké přátelství, a to se třeba stalo u paní Lucie Bílé.

Ještě než jsme začali s tímto rozhovorem, říkala jste mi, že jste nedávno mluvila s Lucií Bílou. Nechává si u vás vyložit karty také?

Kamarádky si karty moc nevykládají. Když se sejdeme, já od ní také nechci, aby mně zazpívala, ona ode mě chce málokdy karty. Ale navzájem se radíme.

Chodí k vám celebrity často?

Ano, poměrně dost.

Které konkrétně?

Víte, já mám prapodivnou funkci jako zpovědník a já asi může jen těžko jmenovat lidi, kteří si ke mně chodí pro radu. A právě jsem vázaná určitou diskrétností. Možná vám to jedou řeknou samy.

V co věříte vy?

Já mám svoji víru, čarodějnictví je prastará víra. Mám své bohy, svou bohyni. Věřím v sílu přírody a sílu vesmíru.

Život zpěvačky Ivety Bartošové je jako na houpačce. Dá se z karet říct, jak to s ní dopadne?

To je velký zoufalství. Ta žena je psychicky nalomená. Nejspíš má problémů víc, než bychom si dokázali vůbec představit. Potřebovala by hlavně hodně klidu a odborné zásahy do jejího života, nějakého odborníka nebo psychologa. Je to velmi těžký. Podle mě je to je nejvyšší stav zhroucení, který vůbec může být a který trvá už příliš dlouho. Tam je to špatný.

Video
Video se připravuje ...

Kartářka Kočanová o celebritách Jan Jedlička, Tereza Kühnelová