Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Druhá vánoční pohádka ČT hitem večera: Jak se vám líbily Tři zlaté dukáty? ANKETA

/
  • Nová pohádka Klíč svatého Petra
    Aktualizováno - 26. prosince 2023 ● 12:21
    25. prosince 2023 ● 21:30

    Dvě nové nové pohádky nadělila Česká televize svým divákům pod vánoční stromeček: štědrovečerní Klíč svatého Petra, kde pořádně zamíchala dějem trojice zlodějíčků, a na Boží hod představila Tři zlaté dukáty. Ty rozplétaly záhadu krásné Julie, která je zakletá v čase. Diváci tak prožili letošní svátky ve společnosti Petra Nárožného (85), Lukáše Příkazkého (38), Sabiny Remundové (51) a dvou mladých princezen Sáry Korbelové (21) a Kataríny Krajčovičové (24).

  • 1.

    Tři zlaté dukáty: Na Boží hod, 25. 12. na ČT1 od 20:05

    Tři zlaté dukáty
    Autor: Česká televize

    Tři staletí žije Julie (Katarína Krajčovičová, 24) v zakletí. Byla bohatou zámeckou paní, ale její rodina ji kletbou o vše připravila. A tak se zjevuje jednou za sto let a hledá někoho, kdo by ji za zlatý dukát z prokletí vysvobodil. Pastýř Juraj (Ladislav Bédi, 25), kterého potkává s posledním zlatým dukátem v dlani, je její jedinou šancí. Kletbu nad zámeckou paní může zlomit právě on. Navíc Juraj zlatý dukát potřebuje, chce si za něj koupit lístek na loď do Ameriky. Po zachraňování zakletých dívek netouží, ale po cestě do Ameriky ano. Netuší však, jaké problémy se záhadnou dívkou z časů dávno zapomenutých mu tím začínají. Julie tvrdí, že je majitelkou místního velkého panství i se zámkem. Nikomu ale nesmí prozradit, že je zakletá.

    Hrají: Katarína Krajčovičová, Ladislav Bédi, Lesana Krausková, Marián Labuda ml., Zuzana Norisová, Peter Kadlečík, Juraj Hrčka, Michal Isteník, Jitka Čvančarová, Jozef Vajda, Ondro Kovaľ, Jana Hubinská. Scénář: Zuzana Lišková, Mariana Čengel Solčanská, režie: Mariana Čengel Solčanská.

    Druhou vánoční pohádku si na ČT pustilo 2,18 milionu diváků, uvedla mluvčí České televize Vendula Křížová v tiskové zprávě. 

    Anketa

    Líbila se vám pohádka Tři zlaté dukáty?

    Ano, líbila
    Průměr
    Nic moc

  • 2.

    Klíč svatého Petra: Na Štědrý den, 24. 12. na ČT1 od 19:00

    Do krádeže klíče svatého Petra jsou zapleteni tři lidé: zloděj Vilém (Mark Kristián Hochman, 28), podvodnice Emílie (Berenika Kohoutová, 32) a Tobiáš (Filip Březina, 28), který je v tom ale úplně nevinně. Při přetahování o uloupené věci skončí všichni tři v zámeckém rybníku u vodníka (Lukáš Příkazký, 38) jako dušičky. Když se ocitnou před nebeskou bránou, svatý Petr je pošle zpátky na Zem, aby ve stanovené lhůtě našli jeho klíč, jinak poputují rovnou do pekla. Pátrání je zavede na zámek, kde na ně čekají kromě krásné princezny (Sára Korbelová, 21) a dobrotivého krále (Petr Nárožný, 85) i zrádní kancléři (Sabina Remundová, 51 a David Novotný, 54) se svými proradnými plány. Pohádka nás zavede do nebe, pod vodu i na zámek, není tu nouze o mnoho vtipných momentů i zajímavé dějové linky, které v pohádce ještě nebyly.

    Hrají: Filip Březina, Berenika Kohoutová, Mark Kristián Hochman, Sára Korbelová, Sabina Remundová, David Novotný, Lukáš Příkazký, Petr Nárožný, Ivan Romančík st., Branislav Bystrianský, Filip Menzel, Josef Vrána. Scénář: Petr Hudský, režie: Karel Janák.

  • 3.

    Pohádka pro neslyšící Dvě Mařenky: Na Štědrý den, 24. 12. na ČT2 od 14:40

    Na jednom zámku mají svéhlavou rozmazlenou princeznu Máju (Monika Goldefusová), která vzteklými výstupy vyvádí z míry nejen služebnictvo, ale i bezradného tatínka knížete (Alan Ptáček). S laskavou a pracovitou Mařenkou z podzámčí by si tuhle dračici opravdu nemohl nikdo splést. Jen dokud se díky kouzlu moudré kořenářky (Zlatuše Kurcová) zhýčkaná Mája neprobudí v chudobné chaloupce a hodná Mařenka v přepychu na zámku. Pozná pak vůbec někdo, že před ním stojí úplně jiná osoba?

    Hrají: Monika Goldefusová, Zlatuše Kurcová, Alan Ptáček, František Půlpán, Jindřich Mikulík, Andrea Krajčíková Kalců, Věra Sagulová, Bohumil Vojtek, Milan Fritz, Michal Veselý. Tlumočení do českého znakového jazyka: Daniela Nováková.

    Video
    Video se připravuje ...

    10 vánočních pohádek na které se nejvíc těšíme a jejich tajemství Videohub

    Fotogalerie
    70 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 28

jarulkaa: Tu pohádku už nemůžu ani vidět....pořád dokola několikrát za rok a ještě na štědrý den...

(27. 12. 2023 13:18)

Uživatel_5709290: Nic moc už neumí natočit něco pěkného zklamání

(26. 12. 2023 23:23)

krapotkin: Neboj, oni ti je všechny topakují ještě mnohokrát - jednou Nova, pak Prima, pak třeba AMC, Film+, některý z Filboxů, CS Film apod.

(26. 12. 2023 19:50)

CHYBULE: Se divím,že Rakušanova cenzura nezakázala Baambitku 1 😁.Vždyť je to dezinformace o naší vládě a min.fi­nancí­.Daně,­daně,a zase daně.

(26. 12. 2023 18:05)

Judita Chrastilová: Pohádky vytvořené tak do roku 1990 stojí za koukání, dál už jen zopakovat si je v klidu

(26. 12. 2023 15:04)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy