Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Začíná televizní seriálový souboj: Zvítězí novinky, nebo klasika?

/
  • Začíná televizní seriálový souboj
    3. ledna 2023 ● 10:23

    Hned v prvních dnech nového roku se rozhořel tvrdý televizní boj o seriálové diváky. Zatímco ČT vsadila na nová Místa zločinu, Nova pokračuje v Odznaku Vysočina, ale láká i na nový rodinný seriál.

  • 1.

    Jedna rodina

    Nejnovější komediální série Jedna rodina zavede diváky do tří rodin, mezi kterými putují jejich děti v rámci střídavé péče. V hlavních rolích uvidíte Terezu Kostkovou (46), Bereniku Kohoutovou (31), Zuzanu Vejvodovou (42), která hrála šest let v Ulici, a další hvězdy. Vtipné okamžiky se neodehrávaly jen při natáčení, ale i mezi samotnými záběry. Podle slov režiséra se natáčením doslova prosmáli, zejmény zásluhou Pavla Zedníčka (73).

    „Jak on vždycky něco huhlá, přehazuje si slovosledy a věty, tak tam vznikají občas komické situace. Hraje zlobivého rockového dědečka, tak tam má občas takové etudy, že jsme se váleli na place,“ popsal režisér Dan Wlodarczyk (55), který měl při obsazování herců volnou ruku. „Je to herecké obsazení snů. Měl jsem tam většinou z osmdesáti procent kamarády, lidi, se kterými už jsem točil a se kterými se mi dělalo perfektně,“ říká režisér a netají se tím, že mu jako první v hlavě vyskočili Zedníček, Kostková a Filip Blažek (49).

  • 2.

    Vyprávěj

    Úterní večery v České televizi budou znovu patřit retro seriálu Vyprávěj o vztazích tří generací rodiny Dvořáků z roku 2009. „Byl to unikátní projekt a mohlo být i pokračování, kdyby Česká televize chtěla, ale zatím nebude. Určitě bych o tom věděla, protože manžel to psal,” zavzpomínala pro Blesk Jana Bernášková (41) alias seriálová Iveta. „Dělala to stejná produkce, jako teď připravuje jinou dobovku Zlatou labuť, ale Vyprávěj bylo unikátní a všichni na to vzpomínáme jako na takovou součást našeho života, ale tak já jsem se tam seznámila s manželem,” dodala manželka scenáristy Rudolfa Merknera (51).

     

  • 3.

    ZOO

    Do seriálu ZOO na Primě Nastupuje Tomáš Klus (36) a »Haďák« Šimon Bilina (27) tedy musel na čas zmizet. Neobešlo se to bez slz. Seriálová Sidonie v podání Míši Pecháčkové (18) měla velký smutek. „Je to pro mě jako Míšu asi stejně dojemné jako pro Sid. Možná bych brečela ještě víc. Přece jen – když ti ten druhý odjíždí, a nevíš, kdy se vrátí… K tomu strach, aby se něco nestalo… Ale jsem ráda, že jsem nemusela tolik brečet. Plakala jsem za pomoci slziček, ale pár jsem tam měla i svých. Dala jsem do toho emoce,“ přiznala herečka. Šimon bude coby Adam v Amazonii pátrat po svých rodičích.

  • 4.

    Místo zločinu České Budějovice

    Po Místech zločinu z Plzně a Ostravy se zločin přestěhoval do malebnějších jižních Čech, což je ve skutečnosti jeden z krajů s nejnižší kriminalitou. Podle informací Blesku při natáčení ale herci nezažili jen pohodové chvíle v malebné krajině. ČT včera odvysílala první díl s názvem Slunovrat, který se natáčel loni v květnu. Tým herce Davida Novotného (53) alias Karla Dvořáka při jeho natáčení klepal pořádnou kosu – ráno a večer teploměr ukazoval jen několik stupňů nad nulu a scénář jim předepisoval i scény v ledové vodě!

    Složitá byla rovněž logistika, kdy dostat se z jednoho břehu na druhý ve stejném místě znamenalo a absolvovat 30kilometrovou objížďku! Někdy tak štáb a techniku přepravovali v divokém proudu studené Vltavy na gumovém člunu!

    A podle informací Blesku se na place schylovalo k nehodě, když při natáčení obrazu s hořícím dřevěným kolem jeden z členů štábu zapomněl přeparkovat auto a odjel s druhým štábem do Krumlova. Kolo si na jinak naprosto prázdné louce vybralo právě jediné stojící auto a kutálelo se k němu. Naštěstí se ho podařilo včas zastavit a nikomu se nic nestalo. V seriálu mimo jiné diváci uvidí už z minulé ostravské řady známou Pavlu Beretovou (39) alias Emu Grodskou.

     

  • 5.

    Odznak Vysočina

    Všichni se znají a potkávají se cestou do práce i do školy, přesto má tamní oddělení kriminální policie plno práce se závažnými zločiny. Nova v neděli 8. ledna od 20.20 započne reprízami Odznak Vysočina v hlavní roli s Martinem Hofmannem (44) – přísným a sarkastickým nadporučíkem Petrem Bachem. Jeho cit pro řešení případů je jedinečný. A jeho výrazivo také.

    Nové díly osmidílné kriminálky se opět odehrávají v malebných kulisách Vysočiny v okolí městečka Veselá a začnou se vysílat od 5. března, což je také neděle. Kromě hledání pachatele budou diváci rozplétat i soukromé životy hlavních postav. „Potkáme třeba i rodiče Vaška Kociána, rodiče hrají Jan Hrušínský a Ivana Andrlová, diváci se tak můžou těšit na obsazení i vedlejších rolí,“ prozrazuje kreativní producentka Iva K. Jestřábová.

    Druhou řadu seriálu tvoří osm dílů a osm kriminálních případů. Jeden z nich se ale dějem táhne jako červená nit – případ Jůlinka. „Týká se starého případu Dany Skálové, který vyšetřovala před osmnácti lety. Je podezření, že ho vyšetřila špatně, a tím způsobila smrt člověka. Případ se tedy znovu otevírá,” dodala s tím, že případy jsou inspirovány skutečnými událostmi.

     

  • 6.

    Galerie

    Fotogalerie
    15 fotografií

    Video
    Video se připravuje ...

    Noha z Okresního přeboru: Chlast a ženský jsou lepší než sport! blesk tv

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy