Soutěžní páry ve StarDance dostaly první příležitost se divákům ukázat na parketě a opravdu to stálo za to. Jako první se představila Marika Šoposká s Robinem Ondráčkem, kteří si vytančili pěkných 24 bodů. "Vaše mládí mi připomnělo moje stáří. Jenom zrychlit nohy a bylo by to dobré," komentoval jejich výkon Richard Genzer, který po boku Tatiany Drexler, Zdeňka Chlopčíka a Jana Tománka letos opět zasedl v porotě.

Po nich nastoupil Pavel Trávníček s Veronikou Lálovou. Jejich výkon byl už trošku slabší, získali proto jen 19 bodů. Dvojice ovšem tančila valčík na melodii z Popelky, diváci byli proto nadšeni i tak. 

Jako třetí pár tančili Andrea Sestini Hlaváčková a Michal Necpál. Ti si za svůj úctyhodný výkon vysloužili 25 bodů a samou chválu. Následoval je Mirai Navrátil s tanečnicí Lenkou Norou Návorkovou, kteří dostali bodů 22. Dvojice vyvedla z míry Marka Ebena, který je omylem "sezdal", když překřtil Návorkovou na Navrátilovou. 

»Šťastná blbka« Babčáková a chladná farářka

Dalším párem byli Simona Babčáková a Martin Prágr, kteří všem dokázali, že jsou nebezpečnými soupeři. "Teď jsem šťastná blbka. Prožila jsem si svůj sen. Podepíšu teď jakýkoliv kontrakt," svěřila se po skončení tance Babčáková moderátorce Tereze Kostkové

Vekým favoritem večera se stal Jan Cina se svou tanečnicí Adrianou Maškovou. Dvojice si vysloužila krásých 32 bodů. "Čača je velmi rytmický a hravý tanec. Vše jste to Honzo předvedl. Užíval jsem si to. Velmi dobrá technika paží, tančil jste celým tělem. Za mě nejlepší tanec tohoto večera," komentoval jejich výkon Zdeněk Chlopčík. 

Chválu si vyslechli i Tereza Černochová a Zdeněk Vodička. Ti dostali 27 bodů, i když se nejprve zdálo, že zpěvačka žádnou favoritkou nebude. Jako další nastoupila farářka Martina Viktorie Kopecká spolu a spolu s Markem Dědíkem si vytančila 22 bodů. Porota jim ale vytkla, že to bylo moc chladné a strojené. 

Odrovnaný Eben

Pak přišel na řadu Zdeněk Godla. Od začátku bylo jasné, že půjde o baviče večera, a svérázný herec rozhodně nezklamal. Pro svou tanečnici si přijel na popelářském voze, ačkoli tuto profesi nikdy nedělal, protože to prý byl jeho dětský sen.

S tanečnicí Terezou Pruckovou tančili čaču. Godla mezi ty nejnadanější tanečníky zřejmě nepatří, Prucková tomu ale dává naději. Vidí v něm prý "takového toho Kubánce v Salsa barech". Jistým problémem pro herce byly i podpatky, ve kterých si prý připadal jako čáp. 

Publikum nicméně odrovnal hned několikrát. Když se ho Marek Eben zeptal, jestli měl na sobě někdy takovou růžovou košili, odvětil herec, že "to by musel hrát někde nějakého homosexuála". Tím dostal moderátora pěkně do úzkých. 

"Nevím, co bych si s tím počal. Jestli mám říct, že máš pravdu, nebo nemáš pravdu, protože teď je to tak nebezpečné, ta doba... V každém případě bych si nerad kvůli takovému malému rozhovoru zničil kariéru," smál se nervózně Eben. 

Z vystoupení měl herec trochu trému. "Měl jsem takový pocit, že to zkazím. Ale jak říká tady pán, že mu to taky trvalo dvacet let," poslal opět diváky do kolen, když zmínil porotce Zdeňka Chlopčíka. "Pán ti hodil 4," reagoval Chlopčík. Nakonec si dvojice vytančila 16 bodů. 

Jako poslední dvojice tančili Tomáš Verner a Kristýna Coufalová. Ti předvedli naprosto špičkový výkon a odnesli si 32 bodů, stejně, jako Cina s Maškovou. 

VIDEO: Krasobruslař Verner o StarDance: Nevím, kolik bolesti snesu

Video
Video se připravuje ...

Krasobruslař Verner o StarDance: Nevím, kolik bolesti snesu Kateřina Štichová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
149 fotografií