Noblesní Jan Linhart starší v podání Maroše Kramára si v Slunečné říká John, jelikož žil převážně v zahraničí, a to ještě k tomu na jachtě. Seriálový zámožný podnikatel je majitelem skvěle prosperující firmy, již vede jeho syn Janek alias Marek Lambora. Movitý John se tak více než chodu podniku může věnovat své zálibě v mladých ženách, což se mu občas vymstí.

Byl manželem Holubové

Na oba Linharty – John, totiž není zrovna ukázkový rodič – i na společnost dohlíží spolehlivá asistentka Hana Schwarzmüllerová (Eva Holubová). S ní se Kramár před kamerou potkal poprvé. Nejsou si ale neznámí, právě naopak. V divadle Studio DVA hráli dokonce manželský pár.

Pilotem, králem či moderátorem

Coby okouzlující svůdník a skvělý lékař se Kramár předvedl v novácké Ordinaci v růžové zahradě 2, v níž popletl hlavu doktorce Zdeně Suché v podání Dany Morávkové. V posledních letech jej čeští televizní diváci mohli vídat také v šatu urozených mužů. Krále si zahrál v pohádkách Královský slib a Princezna a půl království, šlechtice Dietricha v příběhu Princezna a písař.

Milovníkům seriálů z atraktivního profesního prostředí jistě neuniklo 118dílné dramatické Letiště, kde se Kramár zhostil jedné z klíčových postav, pilota Václava Schindlera. I zde, stejně jako ve Slunečné, má jeho hrdina syna, a to osmnáctiletého Tomáše, kterého si zahrál Vojtěch Dyk.

Na televizních obrazovkách Kramár, jehož média proprala kvůli jeho urychlenému rozvodu po pětadvaceti letech manželství, se zabydlel v moderátorské pozici v zábavné show České televize Zázraky přírody. V řadě pořadů byl vítaným hostem, mj. v Hádej, kdo jsem! nebo ve Všechnopárty Karla Šípa.

Fotogalerie
14 fotografií