Z baculaté blondýnky Bridget Jones se Renée Zellweger proměnila ve vyhublou brunetku Judy Garland, jež byla již od útlého věku miláčkem nejen celé Ameriky. Její talent uchvátil miliony lidí na celém světě.

Úspěch a sláva však nejsou všechno. V případě Judy Garland jí přinášejí osamění, doprovázené alkoholem a závislostí na lécích. Hroutí se jí manželství, docházejí finance a nemá dost času věnovat se svým dětem.

Jestli se z toho Judy dostane, můžete zjistit zhlédnutím britského životopisného snímku z dílny režiséra Ruperta Goolda a scenáristy Toma Edgeho Judy, který získal řadu nominací na prestižní ocenění.

Renée Zellwegerová proměnila hned tři nominace. Coby herečka v hlavní roli získala Oscara, Zlatý glóbus a Cenu BAFTA, což pro ni po letech, kdy se objevovala zejména v podřadných úlohách a spekulovalo se o jejím vzhledu a plastikách, které ji změnily téměř k nepoznání, znamenalo návrat mezi hollywoodské star.

Kromě hlavní hrdinky v podání Renée Zellweger ve filmu hrají mj. Jessie Buckley, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Michael Gambon, Richard Cordery, Royce Pierreson, Darci Shaw, Andy Nyman, Daniel Cerqueira, Bella Ramsey, Lewin Lloyd, Tom Durant Pritchard, John Dagleish nebo Adrian Lukis.