Tento týden sledovali diváci pořadu Extrémní proměny s nefalšovaným zaujetím. Na obrazovce se totiž objevil mladý muž jménem Tomáš, který se „projedl“ až do morbidní obezity. Váží totiž neuvěřitelných 203 kilo a rovněž ho trápí cukrovka! Spouštěčem jeho přejídání byla tragická událost z dětství, s níž se dodnes nevyrovnal.

„Vyrůstal jsem v Ivanke pri Dunaji, dokud si moje maminka nenašla přítele v Německu. Tam jsem vyrůstal. Bylo mi asi 10 let, když maminka šla na soud sem na Slovensko a, bohužel, měla potom tragickou autonehodu cestou zpátky. Zemřela na Den dětí,“ plakal do kamer.

Přesto, že se mu tým expertů pokoušel ze všech sil pomoct, Tomáš stále nehubnul tak, jak měl. Trenér Maroš Molnár (46) se sice pokoušel mladíka podržet a vymýšlel mu různé ústupky, ukázalo se však, že zbytečně. Skrytá kamera totiž Tomáše načapala, jak si nalévá smetanu, pije sladké energetické nápoje, cpe se sladkými rohlíčky i tyčinkami a dokonce kouří. Není divu, že během devíti měsíců, co měl úspěšně shazovat kila, se mu nepodařilo dostat na „vysněnou“ hranici 142 kilogramů.

„Tohle byl vůči mně od Tomáše megavelký podraz. Člověk hledá řešení či chyby v tréninku, nebo co, proč… A přitom je to úplně jednoduché, on žere! Víš, co řeknou ostatní lidé, které jsem si nevybral, načež tam je ten debil?!“ zuřil zklamaný Molnár. Doufal, že vyloučení z show, k němuž mimochodem v pořadu došlo docela poprvé, obézního muže nakopne, půjde do sebe a konečně se svou vahou začne něco dělat, ale následovalo další rozčarování: Když ho po nějakém čase přišel navštívit, vážil už zase 179 kilo.

„Je to moje osobní selhání. Je to moje vina,“ plakal Tomáš zahanbeně, ale ani slzy, co mu stékaly po tvářích, mu nebyly nic platné. Rovněž přiznal, že kvůli své nadváze trpí dalšími zdravotními problémy: „Rozpadají se mi zuby, už jsem přišel o šest…“ Podle Maroše byla chyba především v hlavě obtloustlého mladíka. „Tomáš asi nebyl dostatečně přesvědčen o tom, že chce změnit svůj život. Nedokázal ani ubrat z některých svých věcí. Je mi velmi líto, že jsme se museli předčasně rozloučit. Přesto mu do života přeji hodně štěstí, protože si ho zaslouží,“ nechal se slyšet.

Fotogalerie
23 fotografií