Příznivci nováckého seriálu Ulice se mohou těšit na poměrně velké a dosti nečekané dějové zvraty. V příběhu, který mají tolik let rádi, se totiž objeví nová hrdinka Jolana Berková, bývalá spolužačka Marie Vránové ze střední průmyslovky. Byly tehdy velké kamarádky a ve skutečnosti do sebe byly dokonce i zamilované, ale ani jedna, ani druhá po celou dobu nesebrala odvahu to té druhé říct.

Po letech se potkaly v lázních, kde měly mnoho času si to spolu vyříkat, a znovu zažehnout dávnou jiskřičku. Jolana vrátí Marii naplno do života nejen svou láskou, ale i vitalitou, nadhledem a rozhledem. Tím bude hodně imponovat také Vlastimilu Peškovi, dokonce tak moc, že na ni začne Amálie žárlit… Jak se vůbec k novince postaví Mariina rodina?

„Lesbu jsem ještě nikdy nehrála. Jsem zvědavá, jak mě diváci přijmou,“ říká herečka Miluše Šplechtová, která v Ulici ztvární ženu, do níž se zamiluje Marie Vránová v podání Jitky Smutné (67). „Když jsem se dozvěděla, že budu hrát s Jitkou Smutnou, musela jsem se smát. V jiném seriálu jsem jí odloudila manžela, teď se do ní zamiluju. Jitka je moje dlouholetá kamarádka, známe se dobře a dlouho. Měla jsem radost z nabídky hrát v Ulici a Jitka byla taková třešnička na dortu,“ dodává Šplechtová.

V natáčecím ateliéru se navíc potkává i se svým švagrem Rudolfem Hrušínským (72), a to nejen před kamerou. U kafe a cigárka prý proklábosí každou volnou chvíli. „Pro Rudu bylo překvapení, když jsem sem přišla. Máme se rádi a rádi se vidíme,“ dodává herečka, která je v soukromém životě provdaná za Rudolfova bratra Jana Hrušínského (64).

Seriálová partnerka Šplechtové, Jitka Smutná, v Ulici prožije příběh, který dobře zná. „V půdorysu, ať už citovém nebo skutkovém, se vyznám, ale není to můj příběh. To, že se linka mému životnímu příběhu podobá, ani nebyl můj nápad. Byl to nápad scenáristů a já jsem jim za to nesmírně vděčná,“ vysvětluje herečka, která se v létě po více než desetiletém vztahu rozešla se svou partnerkou, spisovatelkou Petrou Braunovou (52).

To, že inklinuje spíše k ženám nežli k mužům, zjistila Smutná po téměř třicetiletém manželství s kameramanem Jaromírem Nekudou (74), s nímž má i děti. „Já se v osmnácti platonicky zakoukala do jedné krásné dívky, jenže mi tehdy nic dalšího nedošlo. Vdala jsem se, měla děti a krásné manželství. Až tak před deseti lety jsem pochopila a sama sobě přiznala, jak to se mnou opravdu je,“ rozhovořila se o své homosexuální orientaci Smutná v roce 2013.

Fotogalerie
82 fotografií