Třetí řada Temného případu přijde po čtyřleté pauze

Poslední díl druhé řady oblíbeného seriálu Temný případ (v originále True Detective) televize HBO odvysílala poprvé před třemi lety 21. června 2015. Fanoušci temných vyšetřovacích dramat tak museli čekat více než dva roky, než se vůbec začala natáčet třetí série jejich oblíbeného seriálu. HBO dalo novým dílům zelenou v srpnu 2017.

Fanoušci se tak dočkají po necelých 4 letech. Nové díly se v televizi objeví v lednu 2019. První dva díly nové série režíroval Jeremy Saulnier, který ale musel od štábu odejít kvůli časové vytíženosti. Otěží se místo něj ujal Daniel Sackheim a šest epizod režíroval i autor scénáře Pizzolatto. Ten je zároveň jediným autorem scénáře ke všem epizodám s výjimkou jedné, se kterou mu vypomohl scénárista David Milch.

Obsazení Temného případu

Ve třetí sérii se v hlavní roli objeví Mahershala Ali, známý například z kritiky uznávaného filmu Moonlight, jako detektiv Wayne Hays. Po jeho boku se objeví Ray Fisher, který se objevil v superhrdinských filmech Batman v Superman nebo Justice League, v roli Waynova Syna Freddyho Burnse, Carmen Ejogo, kterou si mohou diváci vybavit z role prezidentky Seraphiny Picquery z potterovského filmu Fantastická zvířata a kde je najít, Stephen Dorff, Scoot McNairy nebo Mamie Gummer.

Děj třetí řady

Děj třetí řady Temného případu by se měl odehrávat ve městě Ozarks severozápadním Arkansasu během několika časových období. Hlavními postavami by měl být Aliho detektiv Wayne Hays a jeho syn Freddy Burns (Ray Fischer), učitelka Amelia Reardon (Carmen Ejogo), vyšetřovatel Roland West (Stephen Dorff) a Lucy Purcell (Mamie Gummer).

VIDEO: O čem celá série bude a na co se můžete těšit vám, napoví první trailer k nové sérii.

Fotogalerie
28 fotografií